Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


DERYBOS
S. Lavrovas: Rusijos ir JAV derybos dėl saugumo garantijų vyks po Naujųjų metų atostogų
BNS
Scanpix
S. Lavrovas.

Rusijos ir JAV derybos dėl Maskvos reikalaujamų saugumo garantijų vyks iškart po Naujųjų metų atostogų, pirmadienį pareiškė rusų užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Svarbiausia, kaip sakė prezidentas [Vladimiras Putinas], kad nebūtų plepalų, kad mūsų siūlymai nebūtų įklampinti nesibaigiančiose diskusijose, kuriomis Vakarai garsėja ir kuriomis jie galėtų užsiimti – ir kad visos šios diplomatinės pastangos duotų rezultatą“, – „YouTube“ interviu Rusijos televizijos laidų vedėjui Vladimirui Solovjovui sakė S. Lavrovas.

„Rezultatas turi būti pasiektas per tam tikrą konkretų laikotarpį. Mes jokių ultimatumų neskelbiame, bet [nenorime] nesibaigiančių derybų, per kurias Vakarai vėl pradėtų kažką dviprasmiškai žadėti, o paskui būtinai apgautų“, – pridūrė ministras.

„Šiuo atžvilgiu JAV, žinoma, yra pagrindinė mūsų derybininkė. Būtent su JAV atliksime pagrindinį darbą per derybas, vyksiančias iškart po Naujųjų metų atostogų“, – pažymėjo S. Lavrovas.

URM vadovas priminė, kad NATO pasiūlė iškart po planuojamų dvišalių derybų surengti ir Aljanso pasitarimą su Rusija. Anksčiau buvo pranešta, kad toks susitikimas galėtų įvykti sausio 12 dieną.

Interviu S. Lavrovas užsiminė ir apie Vakarų sankcijas Rusijai. Pasak ministro, Maskva niekada neprašė Vašingtono jų atšaukti, nenorėdama „žemintis“.

„Niekada neprašėme, kad mums būtų panaikintos sankcijos. Niekada nesižeminsime prieš ką nors“, – pareiškė S. Lavrovas.

Reaguodamas į V. Solovjovo repliką, kad JAV Rusiją oficialiai laiko „prieše“, diplomatijos vadovas pabrėžė: „Teisingai. Tačiau mes paskui juos nebėgiosime, mes neprašome atšaukti šių įstatymų.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 27 13:06
Spausdinti