Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


SAKARTVELAS
Sakartvelo valdančioji partija inicijuoja prezidentės S. Zurabišvili apkaltos procedūrą
BNS

Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ inicijuoja prezidentės Salomės Zurabišvili apkaltos procedūrą, penktadienį pranešė šios politinės jėgos lyderis Iraklis Kobachidzė.

Apie tai skelbia Sakartvelo žiniasklaida, tarp jų – nepriklausoma televizija „Mtavari“.

Tokio sprendimo priežastis – su vyriausybe nederinta prezidentės kelionė į Europą. Išvakarėse I. Kobachidzė apkaltino S. Zurabišvili Sakartvelo konstitucijos pažeidimu.

Prezidento apkaltai reikia 100 parlamento narių balsų. „Sakartvelo svajonė“ tokio balsų skaičiaus neturi.

Kaip pranešama, šią savaitę paaiškėjo, kad Vyriausybės administracija nesuderino 10 S. Zurabišvili užsienio kelionių. Vyriausybės administracija pareiškime nurodė, kad pagal konstituciją prezidentas „reprezentacinius įgaliojimus užsienio santykiuose vykdo tik gavęs Sakartvelo vyriausybės sutikimą, o už šalies užsienio politikos įgyvendinimą atsakinga Vyriausybė.“.

Nors S. Zurabišvili dar nekomentavo šio pranešimo, netrukus po I. Kobachidzės pareiškimo jos oficialioje „Instagram“ paskyroje buvo paskelbta nuotrauka, kurioje prezidentė užfiksuota besišypsanti traukinyje.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko Charles'io Michelio oficialioje darbotvarkėje penktadienį numatytas susitikimas su Sakartvelo lydere.

2023 09 01 13:50
Spausdinti