Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


ARTIMIEJI RYTAI
Sirijos sostinei suduotas Izraelio smūgis
ELTA
IQ
Scanpix
Žmonės tikrina pastato, kuris, kaip pranešama, nukentėjo per Izraelio oro antskrydį Sirijos sostinės Damasko Kafr Susos rajone, apgadinimus.

Oficialioji Sirijos žiniasklaida pranešė, kad trečiadienį Izraelis sudavė smūgį vienam iš Damasko gyvenamųjų rajonų – tai naujausia ataka nuo Izraelio ir „Hamas“ karo Gazoje pradžios vykstant karinių veiksmų eskalacijai.

„Izraelis raketomis apšaudė sostinės Damasko Kafro Susos gyvenamąjį rajoną“, – daugiau informacijos nepateikdama pranešė valstybinė Sirijos televizija. Remiantis Sirijos pranešimais, žuvo mažiausiai trys žmonės.

Šiame rajone yra įsikūrę keletas saugumo ir karinių buveinių.

Valstybinė naujienų agentūra SANA paviešino vaizdus, kuriose, kaip teigiama, matyti išpuolio padariniai – pajuodęs daugiabučio pastato fasadas išdužusiais langais ir viename iš butų, į kurį, matyt, buvo pataikyta, liepsnojanti ugnis.

Naujienų agentūros AFP fotografas sakė, kad valdžios institucijos atitvėrė šią zoną, o ugniagesiai mėgina sutramdyti liepsnas.

Nuo tada, kai 2011 m. Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis prieš savo šiaurinę kaimynę yra įvykdęs šimtus antskrydžių, kurių taikiniais pagrinde buvo Irano remiamos pajėgos, tarp kurių – „Hezbollah“ smogikai bei Sirijos kariuomenės pozicijos.

Po Izraelio karo su „Hamas“ pradžios spalio 7 d. antpuoliai tapo intensyvesni – pranešama, kad vien šį mėnesį buvo surengta keletas atakų.

Izraelis retai kada komentuoja atskirus antskrydžius, tačiau yra ne kartą pareiškęs neleisiantis prezidento Basharo al-Assado valdžią ir galingą „Hamas“ sąjungininkę Libane – grupuotę „Hezbollah“ remiančiam Iranui plėsti savo įtaką Sirijoje.

Vasario 3 d. Izraelio kariuomenės atstovas Danielis Hagari pasakė, kad kariuomenė nuo karo Gazoje pradžios Sirijoje atakavo daugiau nei 50, Libane – dar 3 400 „Hezbollah“ taikinių.

2024 02 21 10:51
Spausdinti