Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


PROPAGANDA
T. Carlsonas – ne išskirtinis naudingas idiotas: buvo ir Stalino, ir Hitlerio mylėtojų
IQ
Scanpix
T. Carlsonas (kairėje) ir V. Putinas.

Tuckeris Carlsonas toli gražu nėra pirmasis Vakarų žurnalistas, susidėjęs su priešu. Daug seniau Hitleris ir Stalinas buvo susiradę paklusnių britų ir amerikiečių, kurie už juos vykdė propagandą, rašo Politico.eu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galėjo būti tikras, kad per interviu su T. Carlsonu nesulauks jokių kandžių replikų. Juk T. Carlsonas jau seniai šoka pagal V. Putino dūdelę. Jis teigė, kad Vašingtonas turėtų stoti Rusijos pusėn jos kare su Ukraina, o Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pavadino „pavojingu autoritaru“. Be to, jis visada pritarė Putino raginimams puoselėti „tradicines vertybes“, kurios Rusijoje dažniausiai reiškia LGBTQ+ teisių pažeidimus.

Kaip pabrėžia Politico.eu, akivaizdžiausia paralelė su T. Carlsono meilikavimu Rusijos despotui tikriausiai yra „The New York Times“ reporteris Walteris Duranty, 1922–1936 m. vadovavęs laikraščio biurui Maskvoje.

Įrodęs savo lojalumą ir parašęs puikių atsiliepimų apie komunistų penkmečio planą, jis gavo išskirtinį Stalino interviu. W. Duranty nepranešė apie holodomorą – badą, nuo kurio 1932–1933 m. mirė milijonai ukrainiečių, ir užsipuolė tuos, kurie bandė apie tai pranešti, įskaitant žurnalistą Garethą Jonesą.

2024 02 09 14:30
Spausdinti