Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


LENGVI POKALBIAI
T. Carlsono interviu: V. Putinas pasigedo aštrių klausimų?
IQ
Scanpix
T. Carlsonas (kairėje) ir V. Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė esąs dėkingas dešiniųjų pažiūrų JAV televizijos laidų vedėjui Tuckeriui Carlsonui už praėjusią savaitę duotą interviu, tačiau jį nustebino „aštrių klausimų“ trūkumas.

Buvusi „Fox News“ žvaigždė T. Carlsonas praėjusios savaitės ketvirtadienį Maskvoje paskelbė dviejų valandų trukmės interviu su V. Putinu, apie kurį rašė visas pasaulis.

Trečiadienį Rusijos televizijai V. Putinas sakė, kad norėjo, jog T. Carlsonas elgtųsi agresyviau, o tai būtų suteikę jam teisę atsakyti taip pat aštriai.

„Tiesą sakant, maniau, kad jis elgsis agresyviai ir užduos vadinamuosius aštrius klausimus. Aš ne tik buvau tam pasiruošęs, bet ir to norėjau, nes tai būtų suteikę man galimybę atsakyti tuo pačiu“, – sakė V. Putinas trečiadienį transliuotuose komentaruose.

T. Karlsono interviu buvo pirmasis V. Putino interviu su amerikiečių žurnalistu nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios prieš beveik dvejus metus, ir jame V. Putinas sakė, kad Vakarai turi suprasti, jog Rusijai „neįmanoma“ būti nugalėtai Ukrainoje.

„Kadangi šiandien negalime palaikyti tiesioginio dialogo [su Vakarais]... turime būti dėkingi ponui T. Carlsonui, kad jis gali tai padaryti atlikdamas tarpininko vaidmenį“, – sakė V. Putinas.

„Atvirai kalbant, iš šio interviu nesulaukiau visiško pasitenkinimo“, – sakė V. Putinas.

Kremlius teigė, kad V. Putinas sutiko duoti interviu T. Carlsonui, nes buvusio „Fox News“ laidų vedėjo požiūris skyrėsi nuo daugelio Vakarų naujienų portalų „vienpusiško“ Ukrainos konflikto nušvietimo.

Kai kurie Vakarų žiniasklaidos atstovai kritikavo T. Carlsoną už tai, kad interviu metu nebuvo pateikta griežtų klausimų. V. Putinas pripažino, kad T. Carlsonas „kelis kartus bandė mane pertraukti“, tačiau pagyrė konservatyvųjį žurnalistą, kuris yra artimas buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui, už jo „kantrybę“.

2024 02 15 09:10
Spausdinti