Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


METŲ ŽMOGUS
„Time“ 2021 metų žmogumi paskelbė Eloną Muską
BNS
Scanpix
E. Muskas.

Amerikiečių žurnalas „Time“ 2021 metų žmogumi paskelbė bendrovių „Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėją technologijų magnatą Eloną Muską.

Savo didelėmis ambicijomis ir įžūlumu pagarsėjęs Pietų Afrikos Respublikoje gimęs 50-metis aplenkė savo kosminių lenktynių varžovą bei „Amazon“ įkūrėją Jeffą Bezosą ir šiais metais tapo turtingiausiu pasaulio žmogumi.

Spalį jo elektromobilių bendrovės vertė viršijo 1 trln. JAV dolerių, o jo kosmoso įmonė „SpaceX“ visus metus bendradarbiavo su JAV kosmoso agentūra NASA vykdydama įvairias programas. Viena tokia NASA misija buvo skirta tyčia sudaužyti erdvėlaivį į asteroidą, siekiant išsiaiškinti, ar, prireikus, ateityje būtų galima pakeisti į Žemę lekiančio asteroido kursą.

„Metų žmogus yra įtakos ženklas – beveik nėra žmonių turinčių didesnę įtaką gyvybei Žemėje ir galbūt gyvybei už Žemės ribų nei @elonmusk“, – tviteryje paskelbė „Time“ vyriausiasis redaktorius Edwardas Felsenthalis, paskelbdamas nugalėtoją.

Pastaraisiais metais E. Musko vardas nuolat buvo matomas Amerikos popkultūroje. Jis surinko 66 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Twitter“, o gegužę vedė garsų vėlyvo vakaro šou „Saturday Night Live“.

Verslininkas neslepia savo ambicingo susidomėjimo galimybe kolonizuoti Marsą, taip pat kalba apie orbitinius „SpaceX“ skrydžius kitais metais, amerikiečiams planuojant sugrįžimą į Mėnulį.

Maža to, jis garsėja savo gebėjimu vos viena žinute tviteryje pakeisti kriptovaliutų kursus rinkose.

Tačiau didžiausią įtaką visuomenei ir ekonomikai šiuo metu daro jo novatoriškos elektra varomos transporto priemonės.

„Mūsų su „Tesla“ tikslas visada buvo rodyti pavyzdį automobilių pramonei, ir tikimės, jog kiti taip pat gamins elektromobilius, kad galėtume paspartinti perėjimą prie tvarios energijos“, – E. Muskas sakė pirmadienį paskelbtame „Time“ vaizdo įraše.

E. Muskas turi ambicijų ir kosmose.

„Jo tikslas yra paversti žmoniją daugelyje planetų [aptinkama] rūšimi“, – vaizdo įraše kalbėjo „Time“ bendradarbis, knygų autorius Jeffrey Kluggeris.

Žurnalas „Time“ metų žmogų renka nuo 1927 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 13 19:16
Spausdinti