Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KOVA DĖL AVDIJIVKOS
Trečioji šturmo brigada skubiai permesta į Avdijivką
ELTA
Unian
Rusija beveik sugriovė Avdijivką.

Trečioji atskiroji šturmo brigada buvo skubiai perdislokuota siekiant sustiprinti Ukrainos kariuomenę Avdijivkos rajone.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis brigados informacija „Telegram“ kanale.

„3-iosios atskirosios šturmo brigados atskirieji batalionai surengė reidą į priešo užimtus Avdijivkos rajonus. Priešo pajėgas mūsų ruože sudaro maždaug 7 brigados“, – rašoma pranešime.

Situacija mieste nepaprastai sunki, pareiškė brigados atstovai.

„Mūsų kariai demonstruoja beprecedentį didvyriškumą. Esame priversti 360 laipsnių kampu kovoti su vis naujomis brigadomis, kurias siunčia priešas", – sakė 3-iosios atskirosios šturmo brigados vadas Andrijus Beleckis.

Avdijivkos ruože dviem Rusijos ginkluotųjų pajėgų brigadoms buvo smogtas triuškinamas smūgis. "Bet objektyvi situacija Avdiivkoje tebėra grėsminga ir nestabili. Priešas ir toliau aktyviai rotuoja savo kariuomenę ir permeta į miestą vis naujas pajėgas ir priemones", – rašoma pranešime.

Rusijos armija pradėjo Avdijivkos puolimą spalio pradžioje. Per atakas ji netenka daug technikos ir personalo. Baltųjų rūmų duomenimis, iki gruodžio vidurio Rusija prie Avdijivkos prarado daugiau kaip 13 tūkst. žmonių.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Avdijivka tebėra pagrindinė Rusijos kryptis fronte.

Karo ekspertas Vladislavas Selezniovas pažymėjo, kad Avdijivkos rajone sutelkta apie 40 tūkst. rusų. Prieš kelis mėnesius buvo nurodomas maždaug toks pat skaičius. Tai reiškia, kad, nepaisydama neįtikėtinų nuostolių, Rusija vis siunčia pastiprinimus.

Karo studijų instituto (ISW) duomenimis, Rusijos kariuomenė užėmė apie 15 proc. Avdijivkos teritorijos, mieste vyksta gatvių mūšiai.

Kaip pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis, Avdijivkos gynybai bus pasitelkti rezervai.

Trečioji atskiroji šturmo brigada – tai savanorių dalinys, į kurio gretas patenka tik labai motyvuoti ir stiprios valios kovotojai. Brigada iškovojo daug pergalių prieš okupantus rusus. Ji yra vienas iš Ukrainos pasipriešinimo Rusijos agresijai simbolių.

2024 02 15 10:33
Spausdinti