Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Ūkininkų balsai Vyriausybėje, antroji D. Trumpo pergalė ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Scanpix
Asociatyvi nuotr.

Svarbiausių sausio 24-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Ūkininkų balsai skamba Vyriausybės kieme

Lietuvos žemdirbiai tęsia sausio pradžioje pradėtą protesto akciją dėl valdančiųjų vykdomos žemės ūkio politikos ir trečiadienį pradėjo protestą prie Vyriausybės.

Ūkininkai ragina atšaukti nuo sausio padidintą suskystintųjų naftos dujų akcizą, grąžinti dyzelino akcizo lengvatą jų sunkvežimiams, kelia daugiamečių pievų atkūrimo, saugomų teritorijų plėtros, pieno krizės ir kitas problemas.

Skaitykite daugiau

V. Matijošaitis išgirdo palankų teismo sprendimą mokesčių byloje

„Vičiūnų grupės“ vienas savininkų, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, sulaukė palankaus teismo sprendimo ginče su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir Mokestinių ginčų komisija dėl daugiau nei 27 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių. Vis dėlto sprendimas dar nėra galutinis.

Skaitykite daugiau

D. Trumpo pergalė Naujajame Hampšyre

Antradienį Naujajame Hampšyre tęsėsi kova dėl nominacijos dalyvauti JAV prezidento rinkimuose. Šįkart prie balsadėžių rinkosi abiejų partijų – Respublikonų ir Demokratų – nariai bei nė vienai partijai nepriklausantys gyventojai.

Pagrindiniu respublikonų lyderiu laikomas Donaldas Trumpas išplėšė pergalę kaip ir demokratų lyderis, dabartinis prezidentas Joe Bidenas, nors jo pavardės balsalapiuose oficialiai net nebuvo.

Skaitykite daugiau

Scanpix
D. Trumpas Naujajame Hampšyre.

Berlyno raginimai taikyti „spurgos strategiją“ D. Trumpo aplinkai

Vokietija turi rimtai vertinti Donaldo Trumpo antrosios kadencijos Baltuosiuose rūmuose perspektyvą, trečiadienį pareiškė Vokietijos vyriausybės transatlantinių reikalų koordinatorius po to, kai D. Trumpas pasiekė dar vieną įtaigią pergalę respublikonų pirminiuose rinkimuose.

Skaitykite daugiau

Nepaisant nesutarimų, Slovakijos ministras pirmininkas lankosi Ukrainoje

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis trečiadienį priimdamas kolegą iš Slovakijos sakė, kad Kyjivas nori pragmatiškų santykių su šia kaimyne.

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico yra išsakęs komentarų, apkartinusių abiejų šalių santykius. Vos kelios dienos prieš šį vizitą jis reiškė abejones dėl Ukrainos suverenumo ir ragino ieškoti kompromiso su Rusija.

Skaitykite daugiau

Scanpix
Robertas Fico.

Vokietijos traukiniai sustos dar šešioms dienoms

Vokietijos traukinių mašinistai ankstų trečiadienį vėl sustabdė traukinių eismą, pradėję šešių dienų streiką, aštrėjant ginčui su nacionaline geležinkelių bendrove „Deutsche Bahn“ dėl atlyginimų ir darbo valandų.

Skaitykite daugiau

2024 01 24 16:30
Spausdinti