Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukraina numušė 15 iš 22 Rusijos naktį paleistų dronų
BNS
Unian/Ukrainos Pietų gynybos pajėgos
Rusų atakos metu apgadinti gyvenamieji namai.

Ukraina pirmadienį paskelbė, kad praėjusią naktį rusai iš okupuotų jos pietinių teritorijų atakavo keturiomis raketomis ir 22 dronais, kurių 15 buvo numušta.

„Numušta 15 [dronų] „Shahed“ ir viena valdomoji raketa Ch-59“, – paskelbė Ukrainos oro pajėgos.

Ukrainoje baiminamasi, kad Maskva, kaip ir praėjusią žiemą, pradės sistemingus išpuolius prieš energetikos infrastruktūros objektus ir milijonai šalies gyventojų liks be šildymo ir elektros.

Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas socialiniuose tinkluose paskelbė smūgio pietiniame Odesos mieste padarinių nuotraukų.

Prie, kaip atrodo, sovietmečiu statyto visuomeninio pastato, gatvėje mėtėsi nuolaužos, dirbo gelbėjimo tarnybos.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka pranešė, kad atakos metu apgadinta 20 gyvenamųjų namų, meno muziejus, infrastruktūros objektų.

Jis pridūrė, kad pietiniame Odesos regione buvo sužeisti aštuoni žmonės. Penki iš jų hospitalizuoti, socialiniuose tinkluose pranešė Odesos srities administracijos vadovas Olehas Kiperis.

Ukrainos Pietų gynybos pajėgos pranešė, kad naktį rusai į Odesą paleido dvi raketas, be to, viena raketa Ch-31P buvo paleista į Chersoną, kur apgadintas penkiaaukštis. Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Į Mykolajivo sritį rusų paleistą raketą Ch-59 ukrainiečių oro gynybos pajėgos numušė.

Kyjivas ragina Vakarų sąjungininkus pastiprinti Ukrainos oro gynybos sistemas, atsižvelgiant į tai, kad žiemos mėnesiais Rusijos smūgiai gali intensyvėti.

2023 11 06 12:13
Spausdinti