Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukrainoje griaudėjo sprogimai, atakuota svarbi infrastruktūra atnaujinta 13.30
BNS
Scanpix
Charkivas.

Keliuose Ukrainos regionuose, įskaitant sostinę Kyjivą, šeštadienio rytą griaudėjo sprogimai, pareigūnai pranešė apie smūgius ypatingos svarbos infrastruktūros objektams.

Kyjive vyksta „raketų ataka prieš ypatingos svarbos infrastruktūros objektus“, per platformą „Telegram“ pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Sostinės administracija nurodė, kad buvo pataikyta vienam infrastruktūros objektui.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko informavo apie sprogimus miesto Dnipro rajone kairiajame Dnipro upės krante ir paragino gyventojus „likti slėptuvėse“.

Atskirame įraše „Telegram“ meras sakė, kad raketos nuolaužų nukrito ir Holosijivo rajone dešiniajame Dnipro krante, vietoje, kuri nėra gyvenamoji. Apie aukas nepranešama.

Ukrainos sostinė raketomis nebuvo atakuota nuo Naujųjų metų išvakarių.

Ukrainos šiaurės rytuose esančios Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas pranešė, kad regione „priešas surengė dar vieną raketų ataką prieš ypatingos svarbos infrastruktūros ir pramonės objektus“.

Antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Charkive ir jo srityje galimi elektros tiekimo sutrikimai, įspėjo O. Synjehubovas.

Pasak jo, Rusijos pajėgos paleido dvi raketas S-300 į pramoninį miesto rajoną.

Apie rusų atakas pranešta ir iš pietinio Zaporižios regiono.

Čerkasų regiono administracijos vadovas Ihoris Taburecas taip pat pranešė, kad „priešas vėl atakuoja Ukrainos teritoriją“.

Po virtinės karinių nesėkmių Ukrainoje Rusija nuo spalio sistemingai taikosi į ukrainiečių ypatingos svarbos infrastruktūrą.

2023 01 14 10:01
Spausdinti