Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos kariuomenės atstovas: „Wagner“ pajėgos prie Bachmuto išseks per du mėnesius, jei nepakeis taktikos
ELTA
Scanpix
Bachmutas.

Jei „Wagner“ grupės karo taktika aplink Bachmutą Donecko srityje nepasikeis, jų pajėgos išseks per du mėnesius, per nacionalinį telemaratoną pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Serhijus Čerevatyjus, pranešė „Ukrinform“.

„Jie naikinami taip intensyviai, kad jeigu nesugebės pakeisti savo karo taktikos ir neatkurs žmonių tiekimo šaltinių, manau, kalbame apie du mėnesius. Tai mano subjektyvus požiūris“, – sakė jis.

Pasak atstovo, Bachmute ir jo apylinkėse vyksta kovos, padėtis tebėra „labai sudėtinga“, nes miestelio užėmimas šiuo metu yra vienas iš prioritetinių Rusijos vadovybės tikslų.

„Tačiau mūsų vadovybė aiškiai supranta jų planus, žinome, kaip į juos reaguoti. Veikia ir mūsų žvalgyba bei stebėjimas iš oro“, – sakė pareigūnas. Jis pridūrė, kad šioje srityje sutelkti patys agresyviausi priešo daliniai. „Daugelį mėnesių vykstanti mūsų gynyba rodo, kad sekiname priešus, mušame jų kovinę dvasią. Eikvojame jų pajėgas, kol rengiami Ukrainos rezervai“, – sakė A. Čerevatyjus.

Anksčiau remiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu pranešta, kad įsibrovėliai siekia perimti visišką Bachmuto kontrolę, įnirtingi mūšiai tęsiasi.

Pareigūnė: rusai pavertė Bachmutą Sirijos Alepu

Rusija laikosi išdegintos žemės taktikos, todėl dalis Bachmuto, daugelį mėnesių ginamo Donecko srities miestelio, virto savotišku Sirijos Alepu, šis miestas per bombardavimus taip pat buvo sunaikintas. Tai per nacionalinį telemaratoną sakė Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar, pranešė „Ukrinform“.

„Ten priešai telkia ne tik reguliariąsias pajėgas, dislokuota ir privati „Wagner“ kariuomenė, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau smarkiai ją pamažino. Priešai neatsisako tikslo užimti Bachmutą. Ten vyksta įnirtingi mūšiai. Priešai naudoja artileriją ir aviaciją. Dalį miesto rajonų jie pavertė Alepu. Taiko visiško sunaikinimo taktiką, šluoja nuo žemės paviršiaus pastatus ir pozicijas“, – sakė ji.

Be to, pasak pareigūnės, jei Ukrainos gynėjai nebūtų gynę Bachmuto, įsibrovėliai būtų veržęsi gilyn į Ukrainos teritoriją.

2023 04 12 08:57
Spausdinti