Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RUSIJA IR UKRAINA
Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pasisako už „tiesiogines derybas“ su Rusija
BNS
Fotobankas
V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį paragino rengti tiesiogines derybas su Rusija, kad būtų užbaigtas jau aštuntus metus besitęsiantis karas su prorusiškais separatistais Ukrainos rytuose.

„Privalome pasakyti tiesą, kad negalėsime užbaigti karo be tiesioginių derybų su Rusija“, – skelbdamas metinę kalbą įstatymų leidėjams sakė V. Zelenskis.

Šis jo pareiškimas nuskambėjo Užsienio reikalų ministerijai ankstesnę dieną paskelbus, kad Rusija sutelkė 115 tūkst. karių aplink Ukrainą, Krymo pusiasalyje, kurį 2014 metais Maskva aneksavo, taip pat dviejuose Ukrainos rytiniuose regionuose, kur yra įsitvirtinę Kremliaus palaikomi separatistų kovotojai.

„Būkime sąžiningi, karas Donbase tęsiasi aštuonerius metus. Aštuoneri metai nuo Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos“, – kalbėjo V. Zelenskis ir pridūrė „nebijąs“ tiesiogiai kalbėtis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Privalome kalbėtis, žinodami, kad turime stiprią ir pajėgią kariuomenę“, – pabrėžė jis.

V. Zelenskis taip pat paragino Ukrainos politikus išlikti vieningus Rusijos agresijos akivaizdoje.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Maskvą siunčiant į separatistų kontroliuojamas teritorijas karius ir ginkluotę, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.

Konfliktas Rytų Ukrainoje nusinešė jau per 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 01 12:40
Spausdinti