Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos saugumo tarnyba prisiėmė atsakomybę už sprogimą ant Krymo tilto
BNS
Scanpix
Kerčės tiltas po pernai spalį įvykdytos atakos.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) trečiadienį pirmą kartą prisiėmė atsakomybę už sprogimą, kuris pernai spalį smarkiai apgadino Krymo (Kerčės) tiltą, jungiantį Rusijos okupuotą Krymo pusiasalį su Rusija.

Per sprogimą, kurį, Rusijos pareigūnų teigimu, sukėlė sunkvežimyje padėta bomba, žuvo trys žmonės.

SBU vadovas Vasylis Maliukas, trečiadienį kalbėdamas per Ukrainos nacionalinę televiziją, pareiškė, kad atsakomybė dėl išpuolio tenka jo tarnybai.

„Buvo daug įvairių operacijų, specialiųjų operacijų. Apie kai kurias iš jų galėsime viešai ir garsiai kalbėti po pergalės, apie kitas išvis nekalbėsime“, – sakė V. Maliukas.

„Krymo tilto sunaikinimas praėjusių metų spalio 8 dieną buvo vienas iš mūsų veiksmų“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę ant tilto buvo įvykdytas dar vienas išpuolis, per kurį žuvo pora ir buvo sunkiai sužeista jų dukra, o vienas kelio ruožas pavojingai pakibo. Iš pradžių atrodė, kad žala yra mažesnė nei per spalį įvykdytą išpuolį, tačiau ji išryškino tilto pažeidžiamumą. V. Maliukas neužsiminė, kas atsakingas už naująjį išpuolį.

Krymą ir Rusiją jungiantis tiltas yra labai svarbus Maskvai tiek logistiniu, tiek psichologiniu požiūriu – tai pagrindinė karinio ir civilinio aprūpinimo arterija ir Kremliaus kontrolės 2014 metais nuo Ukrainos atplėštame ir aneksuotame pusiasalyje patvirtinimas.

2023 07 27 11:31
Spausdinti