Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


V. Putinas: Rusija ieško alternatyvos Europos energijos rinkai
BNS
Scanpix
V. Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Maskva ieškos alternatyvių rinkų savo energijos išteklių eksportui, kai Vakarų šalių sostinės paskelbė sankcijas Maskvai dėl jos karinių veiksmų Ukrainoje.

Rusijai vasario 24 dieną užpuolus provakarietišką kaimyninę valstybę Maskva sulaukė beprecedentės Vakarų sankcijų bangos, įskaitant jos energijos importo embargą.

„Turime visus išteklius ir galimybes greitai rasti alternatyvius sprendimus“, – sakė V. Putinas per televizijos transliuotą vyriausybės posėdį, skirtą Rusijos Arkties regiono plėtrai.

„Kalbant apie Rusijos naftą, dujas ir anglis – mes galime padidinti jų vartojimą vidaus rinkoje... taip pat padidinti energijos išteklių tiekimą į kitas pasaulio dalis, kur jų tikrai reikia“, – pridūrė V. Putinas.

Jungtinės Valstijos uždraudė rusiškos naftos ir dujų importą, o Europos Sąjunga ir Japonija uždraudė importuoti rusiškas anglis.

ES, iš Rusijos gaunanti apie 40 proc. jai reikalingų dujų, nesutinka nedelsiant nutraukti jų importą, tačiau ieško būdų palaipsniui atsikratyti priklausomybės nuo rusiškos energijos.

Vokietija taip pat sustabdė kontroversišką rusiškų dujų importo vamzdyno „Nord Stream 2“ projektą, turėjusį reikšmingai padidinti dujų tiekimą į ES.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 13 15:53
Spausdinti