Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
V. Putinas: Rusija turi diversifikuoti energijos išteklių eksportą į Aziją
BNS
Scanpix
Vladimiras Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paragino diversifikuoti energijos eksportą į Aziją ir apkaltino Europos šalis destabilizuojant rinką savo pastangomis atsisakyti Rusijos energijos išteklių.

„Turime diversifikuoti eksportą“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotame vyriausybės posėdyje energetikos klausimais.

„Turime veikti remdamiesi tuo, kad artimiausioje ateityje energijos tiekimas į Vakarus bus sumažintas“, – pripažino jis, Vakarų šalims dėl Maskvos karinės kampanijos Ukrainoje paskelbus apie priemones, skirtas uždrausti arba sumažinti rusiškų naftos, dujų ir anglių vartojimą.

Pasak prezidento, Rusija turėtų tęsti pastaraisiais metais pasirinktą kryptį ir „žingsnis po žingsnio keisti mūsų eksporto kryptį į sparčiai augančias Pietų ir Rytų rinkas“.

Jis kritikavo Europos šalis dėl siekio atsisakyti Rusijos energijos išteklių ir pareiškė, kad šios valstybės „nuolat kalba apie tai, kad liausis vartoti Rusijos tiekiamą energiją, taip dar labiau destabilizuodamos rinką ir savo veiksmais didindamos kainas, visų pirma savo piliečiams“.

„Vakarų šalių bandymai išstumti Rusijos tiekėjus, pakeisti mūsų energijos išteklius alternatyviais tiekimais neišvengiamai paveiks viso pasaulio ekonomiką“, – pareiškė V. Putinas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 14 18:29
Spausdinti