Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RUSIJOS NORAI
V. Putinas sako teikiantis pirmenybę „labiau prognozuojamam“ J. Bidenui
BNS
Kremlin.ru
Vladimiras Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį JAV lyderį Joe Bideną pavadino labiau prognozuojamu už Donaldą Trumpą, bet sakė, kad Kremlius yra pasirengęs dirbti su bet kuriuo žmogumi, lapkritį laimėsiančiu JAV prezidento rinkimus.

Vieno žurnalisto paklaustas, ką Rusija norėtų matyti tikėtinos dabartinio JAV demokratų prezidento J. Bideno ir respublikonų favorito D. Trumpo rinkimų kovos laimėtoju, V. Putinas atsakė: „Bideną; jis labiau patyręs. Jis prognozuojamas, yra senosios mokyklos politikas.“

V. Putinas atmetė abejones dėl 81 metų J. Bideno amžiaus ir sveikatos.

„Kai prieš trejus metus sutikau p. Bideną, tiesa, žmonės jau kalbėjo apie jo negalėjimą, bet aš nieko panašaus nemačiau“, – sakė V. Putinas, turbūt kalbėdamas apie Ženevoje įvykusį viršūnių susitikimą.

JAV apklausos rodo, kad rinkėjai yra labai susirūpinę dėl J. Bideno amžiaus.

Baltieji rūmai praėjusią savaitę buvo priversti tvirtai ginti prezidento sugebėjimus, specialiajam prokurorui savo ataskaitoje jį pavadinus pagyvenusiu žmogumi su prasta atmintimi.

Pats J. Bidenas piktai sureagavo į šį kaltinimą, bet vėliau tik padidino problemą supainiojęs Egipto ir Meksikos prezidentus.

77 metų D. Trumpas neseniai irgi supainiojo savo varžovę dėl Respublikonų partijos nominacijos Nikki Haley su buvusia JAV Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi.

Kalbėdamas apie J. Bideną, V. Putinas taip pat išreiškė griežtą nepritarimą jo vadovaujamos administracijos užsienio politikai, pavadino ją itin žalinga ir neteisinga.

J. Bideno administracija vadovauja Vakarų atsakui į beveik dvejus metus trunkantį Rusijos karą Ukrainoje.

J. Bidenas griežtai kritikuoja V. Putiną, o D. Trumpas ne kartą yra išreiškęs susižavėjimą Kremliaus šeimininku.

Respublikonų favoritas neseniai taip pat sulaukė griežtos kritikos dėl komentaro, kad jis skatintų Rusiją pulti finansinių įsipareigojimų neįvykdžiusias NATO nares.

D. Trumpas trečiadienį vakare per mitingą Pietų Karolinoje sureagavo į V. Putino komentarus ir pavadino juos dideliu komplimentu.

„Gerai sutariu su juo, bet jis nori ne manęs, o Bideno. Bidenas atiduos jam Ukrainą“, – pareiškė eksprezidentas.

2024 02 15 09:28
Spausdinti