Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KARAS UKRAINOJE
V. Putinas žada, kad „specialiosios operacijos“ prieš Ukrainą uždaviniai bus įvykdyti
BNS
Scanpix
V. Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, trečiadienį kreipdamasis į šalies įstatymų leidėjus, pažadėjo, kad Maskvos karinės invazijos į Ukrainą, kurią Kremlius primygtinai vadina tik „specialiąja karine operacija“, uždaviniai bus įvykdyti.

Kreipdamasis į abejų parlamento rūmų narius V. Putinas sakė: „Noriu dar kartą pabrėžti, kad vasario 24 dieną pradėtos specialiosios karinės operacijos, kurią vykdome Donbase ir Ukrainoje, visi tikslai bus besąlygiškai pasiekti.“

Anot Kremliaus vadovo, tai „garantuos gyventojų saugumą“ prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Rytų Ukrainos regionuose, kurių nepriklausomybę Maskva pripažino prieš pasiųsdama pajėgas į kaimyninę šalį, taip pat Krymo pusiasalyje, Rusijos aneksuotame 2014 metais, – „ir visos mūsų šalies, vertinant iš istorinės perspektyvos“.

V. Putinas vasario 24 dieną inicijavo įsiveržimą į kaimyninę šalį, tvirtindamas, kad ten vykdomas rusakalbių „genocidas“. Jis taip pat apkaltino provakarietišką valstybę glaudžiais ryšiais su NATO, kurią Maskva laiko grėsme nacionaliniam saugumui, ir savo pajėgoms kėlė uždavinį Ukrainą „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“. Tačiau Kyjivas ir jo sąjungininkai Vakaruose šį įsiveržimą laiko neišprovokuotu ir nepagrįstu.

Karas Ukrainoje jau nusinešė tūkstančius gyvybių ir sukėlė Europoje didžiausią pabėgėlių krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Milijonai ukrainiečių buvo priversti palikti savo namus ir ieškoti prieglobsčio užsienyje ar kitose šalies vietose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 27 17:35
Spausdinti