Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis: Ukraina pajėgi atremti Rusijos invaziją ir rengiasi kontrpuolimui
ELTA
Scanpix
V. Zelenskis balandžio 18 d. lankė Ukrainos karius Donecko regione.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasitiki Ukrainos gebėjimu atremti Rusijos invaziją ir sako, kad šalis rengiasi kontrpuolimui. Valstybės vadovas tai pareiškė interviu „Al Arabiya“, pranešė „Ukrinform“.

Paklaustas apie padėtį Ukrainoje, V. Zelenskis pripažino, kad ji sudėtinga, tačiau pabrėžė, kad jo šalis kovoja ir stiprėja. „Negaliu padėties apibūdinti kaip geros, bet mes kovojame. Esame stipresni nei buvome prieš metus“, – sakė jis.

V. Zelenskis pridūrė, kad ukrainiečiai vieningai siekia pergalės. „Tikimės ir tikime, kad kasdieniai (laimėjimai) artina mus prie pergalės“, – sakė V. Zelenskis ir pridūrė, kad ukrainiečiai pasiryžę atgauti okupuotas žemes ir atkurti savo šalį.

V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos kariuomenė rengiasi kontratakai prieš Rusijos pajėgas, jis nesuteikė didelės reikšmės JAV nutekintų dokumentų poveikiui šiam kontrpuolimui. Išsamesnės informacijos apie kontrpuolimą jis nepateikė, bet pareiškė pasitikėjimą jo sėkme.

V. Zelenskis taip pat kalbėjo apie padėtį Bachmute, kur vyksta įnirtinga kova su Rusijos samdinių grupuote „Vagner“. Nors kai kurie analitikai teigia, kad miestas neturi didelės strateginės vertės, V. Zelenskis tvirtino, jog Ukraina neatiduos šio Rytų Ukrainos miesto. „Mums neįmanoma atiduoti Bachmuto, nes tai išplėstų frontą ir suteiktų galimybę Rusijos ir „Vagner“ pajėgoms užgrobti daugiau mūsų žemių“, – sakė jis.

Jei Rusija užimtų Bachmutą, jis taptų atspirties tašku veržtis į du didesnius miestus Kramatorską ir Slavjanską Rytų Ukrainos Donecko srityje, Rusija seniai jų trokšta.

V. Zelenskis dėkojo sąjungininkėms už paramą, bet pabrėžė, kad padėdamos Ukrainai jos padeda ir sau. „Visiems aišku, kad Rusija nesustos ties Ukraina“, – sakė jis ir pridūrė, kad Ukraina vis dėlto gali sustabdyti Rusiją. Jis ragino sąjungininkes remti Ukrainą ir sakė, kad tai „nedidelė kaina, kurią reikia sumokėti, kitaip Rusija eis toliau“.

V. Zelenskis taip pat sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kovoja Ukrainoje ne už savo šalį, o už savo gyvybę.

2023 04 24 12:52
Spausdinti