Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


VOKIETIJA
Vokietija žada Ukrainai naują 700 mln. eurų vertės karinės pagalbos paketą
BNS
Scanpix
Tankas „Leopard“.

Per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje Vokietija antradienį žada paskelbti apie naują 700 mln. eurų vertės karinę pagalbą Ukrainai, pranešė vyriausybės šaltiniai.

Berlynas, antrasis pagal dydį ginklų tiekėjas Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija, gegužę prieš prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą jau paskelbė apie naują 2,7 mlrd. eurų vertės ginklų paketą Kyjivui.

Vienas aukšto rango vyriausybės pareigūnas pirmadienį buvo sakęs, kad Ukraina iš Vokietijos NATO susitikime sulauks labai didelio naujo pažado dėl karinės įrangos Ukrainai.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Vokietija atsisakė tradiciškai pacifistinės pozicijos ir nusiuntė Kyjivui daug ginkluotės – nuo oro gynybos iki artilerijos sistemų. Dabar ji yra antra pagal dydį Ukrainos ginklų tiekėja po Jungtinių Valstijų.

Anksčiau šiemet Berlynas pradėjo siųsti Ukrainai pažangius tankus „Leopard“. Kyjivas kelis mėnesius prašė sunkiosios ginkluotės kovai su Rusija paremti.

Rusija kiek anksčiau tvirtino perėmusi kelis „Leopardus“ ir kelias amerikietiškas kovos mašinas „Bradley“. Maskvos paskelbtame įraše matyti, kaip rusų kariai apžiūri šią techniką.

Ukrainos ir Vokietijos politikai ragina Berlyno vyriausybę greit atsiųsti kitų tankų.

Kol kas Vokietijos vyriausybė pristatė Ukrainai 18 „Leopard 2“.

Tuo metu Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius sakė, kad Berlynas toliau tieks ne tokius pažangius tankus „Leopard 1“ ir kad iki metų pabaigos jų bus nusiųsta daugiau kaip 100.

2023 07 11 13:20
Spausdinti