Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VOKIETIJA
Vokietijos prezidentas F. W. Steinmeieris artėja antros kadencijos link
BNS
Scanpix
F. W. Steinmeieris.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, antradienį užsitikrinęs vienos iš valdančiųjų Žaliųjų partijos palaikymą, turėtų būti perrinktas antrai penkerių metų kadencijai.

Prezidento pareigas pirmą kartą 2017 metais pradėjęs eiti 65-erių socialdemokratas F.-W. Steinmeieris pernai sakė, kad norėtų dar kartą kelti savo kandidatūrą kituose Vokietijos prezidento rinkimuose vasario 13 dieną.

Koalicinei vyriausybei drauge su socialdemokratais ir liberaliąja FDP partija priklausantys žalieji pranešė, kad rekomenduos parlamentarams balsuoti už jo kandidatūrą.

F.-W. Steinmeieris yra „labai geras ir labai gerbiamas federalinis prezidentas, per savo pirmąją kadenciją puikiai tarnavęs mūsų šaliai“, sakoma jų pareiškime.

FDP taip pat pažadėjo palaikyti jo kandidatūrą.

Prezidento pareigos Vokietijoje yra simbolinės, ypač kai dabartinis šalies kancleris Olafas Scholzas taip pat yra socialdemokratas.

F.-W. Steinmeieris, vienas populiariausių ir didžiausią pasitikėjimą pelniusių Vokietijos politikų, prieš tapdamas prezidentu ilgai dirbo užsienio reikalų ministru ir buvusio kanclerio Gerhardo Schroederio administracijos vadovu.

Akinius apvaliais rėmeliais dėvintis ir teisininko išsilavinimą turintis F.-W. Steinmeieris, išsiskiria savo sniego baltumo plaukais ir duobutėmis žanduose, be to, jis garsėja diplomatiškumu ir santūrumu kalbose.

Skelbdamas apie savo ketinimus siekti antros kadencijos F.-W. Steinmeieris pernai sakė, jog būti prezidentu jam yra „garbė“ ir „milžiniškas iššūkis“.

Prezidentai Vokietijoje gali būti renkami ne daugiau nei dviem kadencijoms, tačiau F.-W. Steinmeieris būtų tik ketvirtas asmuo, perrinktas į šį postą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 04 14:23
Spausdinti