Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PAGALBA KARIAUJANČIAI UKRAINAI
A. Anušauskas: Lietuvos parama Ukrainai siekia 660 mln. eurų, iš jų 240 mln. eurų – karinė
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
Arvydas Anušauskas.

Lietuvos pagalba kariaujančiai Ukrainai šiuo metu siekia 660 mln. eurų, iš jų 240 mln. eurų sudaro karinė parama, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Šiuo metu paskaičiuotos išlaidos paramai Ukrainai, pabėgėliams ir taip toliau visos Lietuvos mastu siekia 660 mln., karinė parama iš tos sumos – apie 240 milijonų“, – žurnalistams Seime antradienį sakė ministras.

Jo teigimu, kitų metų Krašto apsaugos ministerijos biudžete paramai Ukrainai numatyta apie 40 mln. eurų. Reikalingos priemonės bus perkamos iš Lietuvos gamintojų.

„Kur yra numatyta, tai čia yra nauji pirkimai, pirmiausia, iš Lietuvos gamintojų. (...) Nuo amunicijos iki optikos ir visų kitų dalykų, ką gamina Lietuvos gamintojai“, – sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat teigė, kad karinė parama galės būti perduota ir iš Lietuvos turimų rezervų.

„Jeigu pas mus atsilaisvins tam tikri pajėgumai, kuriuos mes galėtume, kompensavę naujais įsigijimais, perduoti ukrainiečiams, tai realiu laikus irgi bus daromi sprendimai“, – kalbėjo politikas.

Pastaruoju metu Vilnius perdavė Kyjivui dar dvi šalyje suremontuotas haubicas.

A. Anušauskas pirmadienį pranešė, kad Lietuva siunčia „155 mm amuniciją ukrainiečių artilerijai“. Vis dėlto Lietuvos kariuomenė BNS teigė negalinti įvardinti kiekio.

2022 12 06 13:16
Spausdinti