Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


POKYČIAI VYRIAUSYBĖJE
A. Anušauskas patvirtino, kad atsistatydina. Prezidentūra sprendimą žada pirmadienį
IQ
Orestas Gurevičius/ELTA
A. Anušauskas atvyksta į prezidentūrą.

Šeštadienio rytą krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda patvirtino, kad traukiasi iš pareigų.

A. Anušausko teigimu, premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį jam pasiūlė užimti vieno iš Seimo komitetų pirmininko pareigas, tačiau jis atsisakė tokios rokiruotės, bet parašė atsistatydinimo pareiškimą. Tas komiteto pirmininkas neabejotinai yra Laurynas Kasčiūnas, vadovaujantis parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Kalbėdamas žurnalistams A. Anušauskas atmetė kritiką, kad pokyčiai kariuomenėje vyko lėtai ir pavadino ją „feisbukinių generolų zyzimu“.

„Dėl vieno nesutinku, kad kariuomenė tik dangstosi Valstybės gynimo tarybos nutarimais ir nesistengia keistis. Suprantu, kad yra ir daro įtaką feisbukinių generolų ir generolių nuolatinis zyzimas apie blogą kariuomenės vadą, kad tik papildomi pinigai ir karas Ukrainoje viską padarė, o krašto apsaugos ministrui, lyg kokiai iškabai, teliko stebėti procesą, bet taip niekada nebuvo ir nėra. Dirbome daug ir neskaičiuodami darbo valandų“, – sakė ministras.

Į žurnalistų klausimus jis pateikinėjo trumpus, miglotus atsakymus ir pasišalino pasiteisinęs tuo, kad turi vykti į Šaulių sąjungos renginį.

Prezidentūros atstovai teigė, kad sprendimas dėl naujo KAM vadovo turėtų būti priimtas kitą savaitę. Pats prezidentas G. Nausėda situacijos nekomentavo.

2024 03 16 11:15
Spausdinti