Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VYRIAUSYBĖ
A. Anušauskas sako pasigendantis TS-LKD komunikacijos priimant esminius sprendimus
BNS
Marius Morkevičius/ELTA
Arvydas Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako nebuvęs kolegų iš anksto informuotas apie konservatorių vadovybės sprendimus dėl pirmalaikių rinkimų ir teigia pasigendantis komunikacijos esminiais klausimais tiek partijos viduje, tiek su koalicijos partneriais.

„Mano pozicija tokia, kad mes, priimdami kertinius, esminius sprendimus, turime bendrauti ir su koalicijos partneriais, ir su savo frakcija, ir, tiesą sakant, prezidiumo narius informuoti prieš paskelbiant sprendimus“, – LRT radijui trečiadienį sakė A. Anušauskas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) siūlymą perkrauti politinę sistemą rengiant pirmalaikius rinkimus A. Anušauskas teigė išgirdęs tik pranešus viešai.

Pasak ministro, svarbu išlaikyti kontaktą tiek su frakcijos, tiek su koalicijos nariais, nes kaip susiklostys situacija, nėra aišku. Jo teigimu, „politiniai kontūrai, kuriuos mes galime piešti, kas gali atsitikti atsistatydinus Vyriausybei ar paskelbus pirmalaikius rinkimus, iš tikrųjų kol kas dar yra neaiškūs“.

A. Anušauskas teigė, kad svarbiausia, jog pasiūlyti sprendimai dėl pirmalaikių rinkimų būtų „kuo greitesni ir ryžtingesni“, nes ilgai trunkanti politinė suirutė apsunkintų institucijų darbą.

„Tai iš tikrųjų apsunkintų ir institucijų darbą, ir jų valdymą, todėl sprendimai turėtų būti kuo greitesni ir kuo ryžtingesni“, – teigė A. Anušauskas.

Pirmalaikius rinkimus Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija siūlo po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas. Jiems nepavykus iš posto pasitraukti žada premjerė Ingrida Šimonytė.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis antradienį inicijavo partijų susitikimą dėl pirmalaikių rinkimų, tačiau opozicija jį boikotavo.

Dalis opozicinių partijų atstovų išsakė poziciją, kad pirmalaikiai rinkimai yra galimi, tačiau prieš tai turėtų atsistatydinti Vyriausybė, o ne atvirkščiai.

2023 05 24 10:32
Spausdinti