Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


"VIČIŪNŲ GRUPĖ"
A. Armonaitė: kiekvienas iš mūsų gali įvesti sankcijas „Vičiūnų grupei“ ir V. Matijošaičiui
BNS
Andrius Ufartas/ELTA
Aušrinė Armontaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė reaguodama į pastarosios savaitės įvykius, susijusius su bendrove „Vičiūnų grupė“, teigė, kad pirmiausia žmonės gali nepirkti šių prekių, o atėjus rinkimams – neperrinkti dabartinio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio.

„Mes kiekvienas pirmiausiai galime įvesti sankcijas ir nepirkti tos produkcijos, dar daugiau – galime neperrinkti į politinius postus žmonių, kurie neišeina (iš Rusijos – BNS) ir daro Rusijoje verslą. (...) Tai pirmiausia reikia pradėti kiekvienam nuo savęs. (...) Dar keisčiau, kad žinodami tą faktą, tai nėra naujiena kažkokia labai didelė, bet net ir žinodami tą faktą, toliau politinėj aplinkoj yra perrenkami, turiu omeny Kauno merą, ir kažkaip niekas tų klausimų neuždavė“, – LRT radijui pirmadienį sakė A. Armonaitė.

Ji priminė, kad Vakarų sankcijos netaikomos maisto produktams, todėl jų eksporto ir importo apriboti neįmanoma.

„Kaip valstybė (...) – tiek instrumentų, kiek mes turėjome, – mes jais pasinaudojome. Pavyzdžiui, ir mūsų ministerija apribojo technologijų patekimą į Vidurio Azijos šalis, tas dvejopos paskirties naudojimo prekes, kurios naudojamos ginkluotėje, jų eksportą per mūsų šalį apribojome. Maistas nėra ta prekė, kurią mes galėtume taip apriboti ar kurią Europos Sąjunga šiuo metu sankcionuoja“, – aiškino ministrė.

2024 01 08 08:55
Spausdinti