Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


A. Dulkys: apie judėjimo ribojimus negali būti kalbos
BNS
BNS foto
A. Dulkys.

Lietuvoje aptikus pirmuosius COVID-19 omikron atmainos atvejus, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad apie judėjimo ribojimus šalies viduje negali būti kalbos.

„Tikrai apie jokius judėjimo ribojimus negali būti kalbos. Pagrindinis kriterijus – situacija gydymo įstaigose“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė ministras.

Apie du pirmuosius omikron atvejus Sveikatos apsaugos ministerija pranešė trečiadienį.

A. Dulkys sako, kad situacija „yra pakankamai stabili“.

„Svarbiausias rodiklis, nesvarbu, ar tai būtų delta, ar kitos atmainos, tai yra jas pažinti, žinoti jų elgesį, jų užkrečiamumą, kokį daro poveikį būtent ligoninėms, reanimacijai. Šiandien ta situacija yra pakankamai stabili, tuos atvejus, kuriuos žinome, jie turi tiesiog peršalimo atvejus, yra pilnai izoliuoti asmenys, kurie su tuo susiję ir kol kas nepanašu, kad turėtumėme kažkokių kitų indikacijų“, – sakė A. Dulkys.

Ministras paragino skiepytis, sakydamas, kad stiprinančioji dozė „tampa tikrai labai svarbiu kovos įrankiu su virusu ir su jo naujomis atmainomis“.

Didelį skaičių mutacijų turintis COVID-19 variantas, pirmąkart aptiktas praėjusį mėnesį Pietų Afrikos Respublikoje, paskatino viso pasaulio šalis įvesti kelionių iš Pietų Afrikos šalių draudimus bei atnaujinti vidaus apribojimus, siekiant sulėtinti viruso atmainos plitimą.

Ekspertai įspėja, jog omikron atmaina plinta greičiau nei pasaulyje šiuo metu dominuojanti delta atmaina. Viena to priežasčių – sumažėjęs vakcinų veiksmingumas.

Vis dėlto, remiantis ankstyvaisiais duomenimis, susirgimas šia atmaina sukelia ne tokius sunkius simptomus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 15 13:11
Spausdinti