Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


NEDIPLOMATINIS POKALBIS
A. Rimkūnas: kartais ne iš pirmo karto pavykdavo paaiškinti, kur ta Lietuva
Artūras Jonkus

„Diplomatijoje žmogiškoji pusė yra labai svarbi. Reikia ne formaliai, o žmogiškai paaiškinti, kokie tavo valstybės interesai ir kokią naudą gautų kita pusė“, – prisimena ambasadorius Algimantas Rimkūnas, 1993 m. dirbęs Lietuvos Respublikos ambasadoje Belgijos Karalystėje ekonomikos patarėju. Jam ir tada, ir kiek vėliau net Europos šalyse teko supažindinti su Nepriklausomybę atkūrusia valstybe.

Pokalbyje su Artūru Jonkumi ambasadorius A. Rimkūnas pasakoja, kad derybose su Pasaulio prekybos organizacija reikėjo derėtis ne tik su jos nariais, bet ir Lietuvoje su įvairiomis institucijomis, ypač žemės ūkio srityje.

„Nediplomatinis pokalbis“ – tai vaizdo memuarai apie naujausią Lietuvos istoriją. Istoriniai dokumentai parodo, kas, kada ir kaip vyko, o tuose įvykiuose dalyvavusių asmenų atsiminimai leidžia atsakyti į klausimą „kodėl“. Ir gali būti labai skirtingų asmeninių požiūrių į tuos pačius įvykius, nes kiekvienas žmogus juos matė iš savo perspektyvos. Būtent požiūrių įvairovė padeda geriau suprasti tuo metu buvusią aplinką, svarbiausius veiksnius, lėmusius, kodėl vieni ar kiti įvykiai buvo būtent tokie. Dalies Lietuvos diplomatų, dalyvavusių svarbiausiuose Lietuvai įvykiuose, jau nebėra su mumis. Tad šis projektas yra pastangos surinkti tai, kas dar prieinama.

JWPLAYER_MAIN:2434

2024 03 14 16:00
Spausdinti