Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PASAULIS 2024
Ar po rinkimų maratono Lietuvos vadovų santykiai taps pagarbesni ir dalykiškesni?
Ovidijus Lukošius
ELTA
Seimo sudėtis 2024 m. bus kitokia.

2024-aisiais Lietuvos rinkėjai rašys pažymį ir kadenciją baigiančiam prezidentui Gitanui Nausėdai (gegužę), ir Seimui (spalį). Permainų greičiausiai neišvengsime, o jas reikėtų vertinti ne tik kiekybiniais, bet ir kokybiniais rodikliais.

Pabandykime atsakyti į du svarbius klausimus. Kur link pasislinks politinės galios centras? Ar intrigų ir pagiežos dažnai dėl menkniekių persunkta politinė atmosfera ir santykiai tarp prezidento, Vyriausybės ir Seimo daugumos taps pagarbesni ir dalykiškesni?

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

Kaip jau įprasta, politinė švytuoklė iš dešinės su didžiule inercija skrieja į kairę ir grasina Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) pasodinti į opozicijos suolą. Po 2008–2012 m. Andriaus Kubiliaus Vyriausybės valdymo konservatoriai nuo valdžios ilsėjosi aštuonerius metus. Dabar turėtų nusiteikti bent ketveriems.

2024 01 01 08:00
Spausdinti