Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Aštuoni Lietuvos parlamentarai lankosi Ukrainoje, vizito tikslas kol kas neskelbiamas
BNS
BNS Foto
Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, aštuoni Lietuvos Seimo nariai yra išvykę į šią šalį, jų komandiruotės tikslas laikomas paslaptyje.

„Aš apie vizitą tikrai negalėčiau pasakoti, manau, kad būtų geriausia, jei patys parlamentarai grįžę papasakos apie savo vizitą“, – žurnalistams penktadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Jie vyksta į pakankamai pavojingą regioną ir, matyt, patys pasidalys įspūdžiais, galbūt šiandieną arba grįžę į Lietuvą“, – tvirtino ji.

Seimo valdybos sprendimu balandžio 7–9 dienomis darbo vizito į Ukrainą komandiruoti Seimo vicepirmininkai Andrius Mazuronis ir Vytautas Mitalas, Seimo Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata, Seimo nariai Matas Maldeikis, Žygimantas Pavilionis, Lukas Savickas, Giedrius Surplys ir Andrius Vyšniauskas.

Vykstant karui Kyjive anksčiau jau lankėsi Lietuvos Seimo vadovė V. Čmilytė-Nielsen, krašto ir sveikatos apsaugos ministrai, savo iniciatyva paramą Ukrainai keliskart gabeno trys Seimo konservatoriai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 08 10:45
Spausdinti