Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


DEMOKRATŲ SĄJUNGA „VARDAN LIETUVOS“
Audra stiklinėje: kodėl S. Skvernelio įkurtas politinis judėjimas praranda visuomenės paramą?
Vestina Gustytė
BNS foto
Matomumo gerokai per mažai.

Atrodė, kad jis pasmerktas sėkmei. 2016 m. į valdžią antros politinės lygos žaidėją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) atvedęs Saulius Skvernelis kituose Seimo rinkimuose planavo pakartoti triumfą. Sausio pabaigoje įkurta jo partija Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ jau kovo mėnesį atliktoje „Vilmorus“ apklausoje surinko 12,3 proc. balsų gyventojų, žadėjusių ją palaikyti kituose Seimo rinkimuose. Toje apklausoje „Vardan Lietuvos“ nusileido tik socialdemokratams ir atėmė daugiausia rėmėjų iš LVŽS. Tačiau išlaikyti tempo naujokei vis dėlto nepavyko – spalį, turėdama 7,2 proc. reitingą, „Vardan Lietuvos“ partijų rikiuotėje buvo ketvirta.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto politologė Ainė Ramonaitė mano, kad visuomenė nori aiškiai matyti, ką veikia potencialūs kandidatai – to prieš savivaldos rinkimus Demokratų frakcija suteikti negali, nes dabar atliekami darbai yra užkulisiniai.

Paramos nuosmukis gali atspindėti ir tam tikras partijos spragas. Komunikacijos ir ryšių su visuomene specialistas Artūras Jonkus svarstė, kad rinkėjai iš partijos galėjo pasigesti aktyvesnės komunikacijos ir tvirto ideologinio stuburo.

Pats partijos steigėjas teigė rezultatų per daug nesureikšminantis. „Negali būti vien tik kopimas į kalną, turi būti ir nusileidimas, o vėliau vėl kopimas. Mūsų tikslas šiandien yra kurti tvarią ir ilgalaikę bendruomenę, o rezultatai ateis. Dabar ar vėliau, bet jie bus“, – IQ sakė Demokratų sąjungos pirmininkas Saulius Skvernelis.

2022 12 14 06:45
Spausdinti