Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ŠVIETIMAS
COVID-19 testus atlieka kiek daugiau nei trečdalis mokinių
BNS
Unsplash

Greitaisiais COVID-19 antigeno testais mokyklose vidutiniškai tikrinasi 37 proc. mokinių, teigia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Ministerijos teigimu, dalis tėvų nesutinka, kad vaikai periodiškai testuotųsi.

„Tikiu, kad besitestuojančių vaikų dalis augs, nes tėvai įsitikins, jog tai labai paprasta procedūra ir nekelia jokio pavojaus vaiko sveikatai. Dauguma vaikų koronavirusu perserga lengvai, tačiau dalis jų atsiduria ligoninėse, užkrečia kitus, o kuo tai gali baigtis – šiomis dienomis vėl girdime labai dažnai“, – trečiadienį paskelbtame pranešime cituojama švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Reaguodama į išaugusius koronaviruso atvejų skaičius mokyklose, J. Šiugždinienė reiškia padėką tėvams, kurie leidžia vaikams testuotis, bei pačioms įstaigoms, kuriose atliekami greitieji savikontrolės testai, „už pastangas mažinti viruso plitimą“.

„Raginu mokyklas, kurios dar to nedaro, prisijungti prie besitestuojančių mokyklų. Šiuo metu sergamumas auga. Visi kartu galime padaryti, kad viruso plitimą sumažintume. Būkime atsakingi ir rodykime pavyzdį kitiems taip, kaip mokytojai parodė visiems pavyzdį aktyviai skiepydamiesi“, – sakė ministrė.

Pasak jos, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) užtikrino, kad testų yra pakankamai ir užteks visiems.

Ji taip pat sako apgailestaujanti, kad nustačius koronaviruso atvejus, mokiniams tenka izoliuotis nuo 10 iki 14 dienų, ministrė tikisi, jog artimiausiu metu „bus priimti sprendimai, kurie leis sumažinti mokinių izoliacijos trukmę“.

Koronaviruso testai bendrojo ugdymo mokyklose nuo rugsėjo nėra privalomi, tik rekomenduojami.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, Lietuvos mokyklose šiuo metu yra fiksuota apie šimtas aktyvių koronaviruso protrūkių, izoliacijoje – apie 2,5 tūkst. mokinių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 16 10:34
Spausdinti