Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


OMIKRON
D. Razmuvienė: omikron dominuojančia atmaina Lietuvoje taps sausio viduryje
BNS
Unsplash
COVID-19.

Naujoji koronaviruso atmaina omikron Lietuvoje dominuojančia taps sausio viduryje, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Sausio viduryje – tikrai. Tiksliai taip negaliu pasakyti, kad sausio 15 dieną bus dominuojanti, bet sausį bus visą Lietuvą padengusi tikrai“, – BNS pirmadienį sakė D. Razmuvienė, paklausta, kada naujoji koronaviruso atmaina taps dominuojančia Lietuvoje.

Pasak jos, šiuo metu Lietuvoje nustatyti iš viso 59 omikron atvejai, dar dėl kelių šimtų įtariamų mėginių galutinių atsakymų dar nėra.

„Gruodžio 27 dienos duomenimis, aštuoniose apskrityse iš dešimties registruota po vieną ar kelis atvejus, Vilniaus apskrityje – daugiausia“, – teigė epidemiologė.

Užsikrėtusiųjų amžiaus vidurkis siekia 30 metų, jauniausiam – aštuoneri, vyriausiam – 64-eri.

Nė vienas sergantysis šiuo metu nėra gydomas ligoninėse, tačiau absoliuti dauguma jaučia šiai ligai būdingus simptomus.

Daugiau nei pusė nustayti atvejų yra įvežtiniai arba susiję su jais, trečdalio sergančiųjų šia atmaina užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, o dar maždaug septintadalio – susiję su protrūkiais.

„Kiek tų protrūkių yra, kol kas neturiu informacijos“, – aiškino gydytoja.

Įvežtiniai atvejai, pasak NVSC ekspertės, yra susiję „tiek su Europos, tiek ne su Europos šalimis“.

„Tai yra ir JAV, Afrika. Aišku, daugiausia – iš Europos: Jungtinės Karalystės, Danijos, Čekijos“, – dėstė D. Razmuvienė.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu koronavirusu Lietuvoje tebeserga 16,9 tūkst. žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 27 17:27
Spausdinti