Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


„SKAIDRINAM“
Dar viena „Skaidrinam“ auka: S. Jovaiša ketina trauktis iš Etikos ir procedūrų komisijos – biuro techniką paliks Seimui
ELTA
Alfa.lt
Sergejus Jovaiša.

Inciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo konservatorių frakcijos narys Sergejus Jovaiša ketina trauktis iš Etikos ir procedūrų komisijos ir pasibaigus kadencijai įsigytą biuro techniką palikti Seimui.

„Įsigydamas biuro techniką pagal Seimo kanceliarinių išlaidų numatytą tvarką, neįvertinau galimų pasekmių, todėl prisiimu atsakomybę. Jau atsisakiau papildomos biuro technikos nuomos sutarties ir įrangą grąžinu tiekėjui. O likusią įsigytą biuro techniką planuoju perduoti Seimo kanceliarijai nustatyta tvarka pasibaigus šiai kadencijai“, – informuoja S. Jovaiša.

Politikas teigia ketinantis trauktis ir iš Etikos ir procedūrų komisijos narių gretų. Šis sprendimas, pasak jo, dar turės būti patvirtintas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijoje Seime.

„Aš vis tik siūlysiu frakcijai šį savo apsisprendimą aprobuoti – taip arba ne. Aš noriu uždaryti šį klausimą. Ir, pagal mano supratimą, tikrai nebūtų tikslinga likti tarsi teisėju, kai patį supa tokios aplinkybės“, – Eltai teigė S. Jovaiša.

Kaip skelbė iniciatyva „Skaidrinam“, Sergejus Jovaiša per pastarąją kadenciją daugiausiai parlamentinių lėšų skyrė kompiuterinės įrangos įsigijimui ir nuomai. Viso politikas iš parlamentinių lėšų nusipirko penkis kompiuterius ir bent penkis mobiliuosius telefonus. Bendra įrangos suma – per 25 tūkst. eurų.

Visgi parlamentaras laikraščiui „Anykšta“ teigė, kad skandalas kilo dėl to, nes žmonėms pavydu, jog Seimo nariai gali sau leisti įsigyti tokius pirkinius.

ELTA primena, kad iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino informaciją apie dalies politikų pirkinius už parlamentinei veiklai skirtas lėšas. Kai kurie Seimo nariai, baigiantis kadencijai, suskubo įsigyti kompiuterinės, telefoninės įrangos, garso aparatūros.

2024 02 27 11:09
Spausdinti