Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


LVŽS
Dėl LVŽS pirmininko pareigų varžysis R. Karbauskis ir G. Surplys
BNS
Fotobankas
G. Surplys.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) valdyba patvirtino du kandidatus į partijos pirmininko pareigas – Ramūną Karbauskį ir Giedrių Surplį, pirmadienį pranešė partija.

Ilgiau nei dešimtmetį valstiečiams vadovaujantis R. Karbauskis teigia, kad „LVŽS Lietuvoje liko vienintelė parlamentinė partija, kuri saugo ir puoselėja tradicines vertybes“. Jo teigimu, 2024 metų parlamento rinkimai bus ne tik Seimo narių, bet ir vertybių rinkimai.

G. Surplys tvirtino kandidatuojantis į partijos pirmininkus „norėdamas parodyti, kad mūsų partijoje gyva demokratijos ir konstruktyvių diskusijų dvasia“.

„Rinktis iš vieno kandidato – ne LVŽS kelias! Gerbiu savo konkurentą Ramūną Karbauskį ir tikiuosi, kad LVŽS nariai pademonstruos didelį aktyvumą pirmininko rinkimuose ir išreikš savo poziciją dėl partijos ateities. Esu tikras, kad LVŽS pirmininko rinkimai parodys, jog tradicinių vertybių gynimo ir regionų gaivinimo kryptį palaiko absoliuti dauguma partijos narių“, – sakė jis.

LVŽS pirmininko rinkimai vyks nuo lapkričio 30 dienos iki gruodžio 4 dienos.

Valstiečiai pirmininką pirmą kartą rinks visuotiniuose tiesioginiuose rinkimuose. Partijos nariai balsuos elektroniniu būdu.

Išrinktą lyderį gruodžio mėnesį tvirtins LVŽS suvažiavimas.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą pirmininku jis perrinktas 2019 metais.

Šių metų liepą ketinimą kovoti dėl LVŽS pirmininko pareigų buvo pareiškęs Seimo narys Tomas Tomilinas, bet netrukus po to jis pašalintas iš partijos.

Viešas konfliktas tarp R. Karbauskio ir T. Tomilino kilo, kai šis pavasarį balsavo už įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o valstiečiai jam pasiūlė trauktis iš partinių postų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 11 11:51
Spausdinti