Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


PRANCŪZIJA IR LIETUVA
E. Macronas: Prancūzija yra tvirtai įsipareigojusi užtikrinti saugumą Lietuvoje
ELTA
Prezidentūra
Gitanas Nausėda ir Emmanuelis Macronas.

Prancūzija yra tvirtai įsipareigojusi užtikrinti saugumą ir stabilumą ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione, sako Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Paryžiuje viešint šalies vadovui Gitanui Nausėdai, Eliziejaus rūmų lyderis džiaugėsi stiprėjančia strategine Prancūzijos ir Lietuvos bendryste. Dėl gerėjančių dvišalių santykių jis asmeniškai dėkojo Daukanto aikštės lyderiui.

„Dar prieš pandemiją turėjau progos atvykti į tavo (G. Nausėdos – ELTA) šalį ir mes turėjome progos aptarti strateginius, ekonominius, kultūrinius reikalus, užmegzti ir stiprinti dvišalius ryšius. Mes labai glaudžiai bendradarbiaujame, mūsų strateginis bendradarbiavimas yra puikus“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė E. Macronas.

Jis pažymėjo, kad Paryžius deda visas pastangas, prisidedant prie rytinio NATO sparno valstybių stiprinimo. Be to, E. Macrono teigimu, prancūzų kariai veikia ir NATO oro policijos misijoje. Todėl, tęsė politikas, tai įrodo, kad Prancūzija visiškai solidarizuojasi su Vilniumi.

„Visa tai liudija, kad Prancūzija yra labai solidari su Lietuva visame rytiniame flange. Norėčiau dar kartą patvirtinti, kad Prancūzija yra tvirtai įsipareigojusi saugumui ir stabilumui Lietuvoje ir visame Baltijos regione“, – pažymėjo prezidentas.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, prezidentas G. Nausėda trečiadienį išvyko darbo vizito į Prancūziją, kur susitiko su Paryžiaus lyderiu E. Macronu.

Prezidentūros teigimu, šalių lyderiai planuoja aptarti pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, saugumo situaciją regione ir NATO rytinio flango stiprinimą.

Taip pat, anot Daukanto aikštės, susitikime bus kalbama ir apie Rusijos karo Ukrainoje eigą, paramos Kyjivui klausimus.

Artėjant Vilniaus NATO viršūnių susitikimui, prezidentas G. Nausėda lankosi kai kurių Aljanso narių sostinėse, siekdamas suderinti valstybių narių pozicijas dėl Ukrainos narystės NATO, rytinio flango stiprinimo, didesnio finansavimo gynybai.

2023 05 24 15:59
Spausdinti