Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RINKIMAI
E. Rudelienė: Liberalų sąjūdis kreipėsi į VRK, kad Anykščių rajone ir Visagine būtų panaikinti rinkimų rezultatai
ELTA
Marius Morkevičius/ELTA
Liberalų sąjūdžio pirmininkės pirmoji pavaduotoja Edita Rudelienė.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės pirmoji pavaduotoja Edita Rudelienė teigia, kad jos partija kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kad Anykščių rajono ir Visagino savivaldybėse būtų panaikinti merų rinkimų rezultatai. Pasak jos, VRK dėl šiose savivaldybėse kilusio chaoso turėtų pasidaryti išvadas.

„Mano galva vertinant, tai tikrai situacija nėra normali. Nes aš pirmiausiai pasakyčiau, kad ten gyventojai buvo apgauti. Net ne politikai, kurie neturėjo pilnos galimybės antrame ture – tai dalyvauja, tai nedalyvauja, tai trečias jau dalyvauja, tai vėl grįžta antras pasirinkimas, bet šioje vietoje ir gyventojai“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Rudelienė.

Todėl politikė informuoja, kad Liberalų sąjūdis kreipėsi į VRK su prašymu šiose savivaldybėse panaikinti rinkimus.

„Šioje vietoje buvo tiesiog chaosas sukeltas ir mes kaip Liberalų Sąjūdis esame pasikreipę ir į VRK, kad būtų panaikinti rinkimai, nes šiandieną jie nėra atliepiantys konkretaus rezultato, nes buvo visiškas chaosas“, – akcentavo ji.

E. Rudelienė taip pat teigia, kad VRK, reaguodama į susidariusią situaciją, turėtų pasidaryti išvadas.

„O VRK buvo tam tikrų problemų ir jie irgi turėtų prisiimti (atsakomybę – ELTA), tam tikras išvadas pasidaryti. Ir Rinkimų kodekse turbūt yra spragų, kurias dar reikės persižiūrėti, bet chaosas tose dvejose savivaldybėse tikrai buvo didelis“ , – akcentavo politikė.

Anykščių rajono mero postą laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas Kęstutis Tubis, o Visagino meru tapo LVŽS kandidatas Erlandas Galaguz.

ELTA primena, kad VRK susilaukė daug kritikos dėl sumaištį sukėlusių sprendimų Anykščių ir Visagino savivaldybėse. Šiose savivaldybėse po pirmojo mero rinkimų turo iš kovos buvo pašalinti, o po to vėl grąžinti du kandidatai.

Panevėžio apygardos teismui vasarį nusprendus, kad K. Tubis yra kaltas dėl prekybos poveikiu ir jam uždrausta ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje, kovo 7 d. VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, pašalino politiką iš rinkimų, kuriuose jis jau buvo patekęs į antrą turą.

Šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Teismas panaikino VRK sprendimą šalinti K. Tubį iš rinkimų, komisija politiką sugrąžino į kovą dėl Anykščių rajono mero pozicijos.

Sekmadienį, suskaičiavus rezultatus, rinkimus Anykščiuose laimėjo „valstietis“ K. Tubis.

Į panašią situaciją buvo patekusi ir Visagine į meres antrajame ture kandidatavusi, tačiau rinkimus pralaimėjusi Dalia Štraupaitė.

2023 03 20 14:19
Spausdinti