Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EUROPOS SĄJUNGA
EP korupcijos skandalo įtariamieji išlieka kardomajame kalinime
BNS
Unsplash
Europos Parlamentas.

Belgijos prokurorai antradienį pareiškė, kad du pagrindiniai įtariamieji didelio atgarsio sulaukusiame su Europos Parlamentu susijusiame tyrime dėl kyšininkavimo išliks sulaikyti dar bent kelioms savaitėms.

Buvęs EP narys, 67 metų italas Pieras Antonio Panzeri Briuselio Teisingumo Teismo kaltinimų kolegijos posėdyje paprašė atidėti jo apeliaciją dėl suėmimo bent iki sausio 17 dienos, sakoma pranešime.

Iš pradžių tikėtasi, kad kitas kaltinamasis Niccolo Figa-Talamanca bus paleistas į laisvę taikant elektroninį stebėjimą, tačiau teismas nusprendė pratęsti jo kardomąjį kalinimą.

„Tai truks mėnesį“, – naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatė Barbara Huylebroek, išreiškusi nusivylimą sprendimu.

Jiems pateikti kaltinimai dėl „nusikalstamo susivienijimo, korupcijos ir pinigų plovimo“, susijusio su įtariamu Persijos įlankos monarchijos Kataro bandymu daryti įtaką Europos Sąjungos politikai.

Pats Kataras neigia bet kokius nusižengimus.

Dar dviem kaltinamiesiems – 44-erių Graikijos europarlamentarei Evai Kaili ir jos partneriui italui Francesco Giorgi – taip pat pateikti kaltinimai ir jie sulaikyti.

Visi keturi buvo suimti anksčiau šį mėnesį, kai Belgijos policija atliko apie 20 kratų Europos Parlamento narių, lobistų ir parlamento darbuotojų namuose ir biuruose.

Per reidus buvo konfiskuota mažiausiai 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų, o tai sukėlė ES sluoksnius Briuselyje sukrėtusį skandalą.

2022 12 28 09:25
Spausdinti