Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


NAUJI APYNASRIAI MASKVAI
ES sutarė dėl naujų sankcijų Rusijai
BNS
Unsplash

Europos Sąjunga susitarė dėl naujų sankcijų Rusijai po to, kai Maskva aneksavo keturis okupuotus Ukrainos regionus, trečiadienį pranešė blokui pirmininkaujanti Čekija.

Naujausias paketas – jau aštuntas nuo Rusijos invazijos vasarį – šiuo metu yra tvirtinamas ir, jei nebus prieštaravimų, bus paskelbtas ir įsigalios ketvirtadienį, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė ES pirmininkaujanti Čekija.

Jame, be kita ko, numatyti nauji prekybos ribojimai ir naujos sankcijos prie Ukrainos teritorijų aneksijos prisidėjusiems pareigūnams.

„Ką tik pasiekėme politinį susitarimą dėl naujų sankcijų Rusijai – ryžtingo ES atsako į neteisėtą [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino [įvykdytą] teritorijų aneksiją“, – sakė ambasadorė Edita Hrda.

Detalių apie šį sankcijų paketą nebuvo pateiktą, tačiau ES ambasadoriai, pastarosiomis dienomis aptarinėdami galimas baudžiamąsias priemones, daugiausia dėmesio skyrė siekiui nustatyti Rusijos naftos kainų viršutinę ribą.

Jie taip pat svarstė galimybę išplėsti asmenų, kuriems dėl jų vaidmens remiant Kremliaus paskelbtas aneksijas bus taikomi draudimai keliauti ir įšaldomas turtas, juodąjį sąrašą.

2022 10 05 13:15
Spausdinti