Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


KOVA SU RUSIJOS ĮTAKA
Europos Parlamentui – raginimai rimčiau apsivalyti nuo Kremliaus propagandos
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
EP
Rasa Juknevičienė - viena iš laiško iniciatorių.

Kremliaus propaganda ant Europos Parlamento (EP) pakylos – europarlamentarei Rasai Juknevičienei ir kelioms jos kolegėms trūko kantrybė ir jos ragina praplėsti tyrimą dėl Rusijos propagandos EP.

Nors iš kraštutinių kairiųjų ar dešiniųjų ne kartą EP skambėjo Kremliaus propaganda, trečiadienio diskusija apie iš Ukrainos pagrobtus vaikus peržengė visas ribas. Nyderlandų kraštutinių dešiniųjų atstovas, bet jokiai EP grupei nepriklausantis Marcelas de Graaffas atkartojo Vladimirą Putiną, kuriam, beje, išduotas tarptautinis orderis dėl neteisėtos gyventojų (vaikų) deportacijos ir neteisėto gyventojų (vaikų) perkėlimo iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusiją.

„Pranešimai apie ukrainiečių vaikų deportaciją į Rusiją yra gryna propaganda“, – kalbėjo M. de Graaffas. Toliau europarlamentaras net pareiškė, kad „Rusija priėmė šimtus tūkstančių vaikų iš vietų, kurios buvo bombarduojamos ukrainiečių“.

Reaguodamos į tai EP narės R. Juknevičienė, Hilde Vautmans (Belgija), Catharina Rinzema (Nyderlandai) surašė laišką EP pirmininkei Robertai Metsolai ir dabar renka kitų kolegų parašus po juo.

2024 03 14 12:20
Spausdinti