Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


NATO
G. Jeglinskas: NATO generaliniu sekretoriumi negalės tapti radikalus žmogus
Evaldas Labanauskas
Marijos Šulcės nuotr.
G. Jeglinskas: pakeisti dabartinį nuo 2014 m. dirbančio J. Stoltenbergo ritmą nebus taip lengva.

Prasidėjus Rusijos agresijai prieš Ukrainą, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas sulaukė daug klausimų, kodėl Aljansas neuždaro Ukrainos dangaus. Ar NATO neįgali? Ne, interviu IQ biuro Briuselyje vadovui Evaldui Labanauskui teigė aukščiausias pareigas NATO ėjęs lietuvis ir paaiškino, kaip išties veikia Aljansas.

– Pirmą kartą susitikome čia, Briuselyje, 2019 m., kai tik atvykote dirbti NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pavaduotoju. Dabar jau baigėsi jūsų kadencija. Kokie buvo tie treji metai? Ar nesigailite juos praleidęs NATO?

– Jokio gailesčio, toli gražu. Prieš trejus metus, kai pradėjau dirbti NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, mus supanti realybė buvo visai kitokia. Netrukus prasidėjo COVID-19 pandemija, tada – Rusijos karas prieš Ukrainą. Šie iššūkiai suteikė neįkainojamą vadovavimo patirtį, supratimą, kaip veikia tarptautinės organizacijos, puikų suvokimą, ką reiškia veikti daugiakultūrėje aplinkoje.

Mano organizacinio valdymo skyriuje dirba 400 žmonių, ir tai yra didžiausias skyrius NATO. Kai prasidėjo pandemija, viena mano ir mano komandos pagrindinių užduočių buvo koronaviruso suvaldymas NATO. Tai patirtis, kurios tikriausiai niekada net negalėjai sugalvoti, kad tokią įgysi.

2022 12 19 06:45
Spausdinti