Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsbergis apie nepasitikėjimo procedūrą Vyriausybei: opozicija neturi pasiūlyti jokios alternatyvos
ELTA
Dainius Labutis/ELTA
G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad opozicija turi teisę organizuoti nepasitikėjimo procedūrą visai Vyriausybei. Vis tik, atkreipia dėmesį politikas, kad valdančiųjų politiniai oponentai Seime šiuo metu yra stipriai susiskaldę ir negali pateikti jokios realios alternatyvos dabartinei Vyriausybei.

„Opozicijos teisė. Nėra labai kito vertinimo. Matyt, jeigu balsų būtų, jeigu realiai būtų alternatyva Vyriausybei, tai, matyt, matytume daugiau ženklų. Turbūt nebūtų atidėliojama iki rudens sesijos, ko gero, būtume matę ir rezoliucijas registruotas, kai buvo svarstoma Vyriausybės ataskaita metų“, – antradienį žurnalistams Seime teigė G. Landsbergis.

Politikas akcentuoja, kad opozicija Seime šiuo metu nėra vieninga – politiniams oponentams net nepavykta išsirinkti opozicijos lyderio.

„Man atrodo, kad opozicija dabar yra ganėtinai stipriai susiskaldžiusi, tikrai nematanti galimybių dabar kažkaip tai konsoliduotis, netgi išsirinkti opozicijos lyderį, jau nekalbant apie tai, kad pasiūlyti alternatyvą Vyriausybei“, – sakė G. Landsbergis.

„Tai (nepasitikėjimo procedūra – ELTA) kaip politinis veiksmas, numatytas statute, viskas su tuo yra tinkama, daugiau kažkokio vertinimo be tiesiog politinio veiksmo turbūt sunku būtų įžvelgti“, – pridūrė jis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumui išreiškus paramą Ingridos Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei ir įpareigojus ministrų kabinetą tęsti darbus, opozicijos gretose vis garsiau diskutuojama apie bręstančią nepasitikėjimo Vyriausybe procedūrą.

Ir nors kol kas oficialių sprendimų dar nėra, Seimo mažumai priklausantys parlamentarai neatmeta, kad artėjanti rudens parlamento sesija bus pradedama nepasitikėjimo ministrų kabinetu iniciatyva. Tačiau, pasak politikų, dėl to dar reiks susitarti.

2023 06 13 12:26
Spausdinti