Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SEIMAS
G. Landsbergis apie Ž. Pavilionio grąžinimą į URK vadovus: pamoka išmokta
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
Žygimantas Pavilionis.

Konservatoriams į Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) vadovo postą grąžinus su partijos vadovybe konfliktavusį Žygimantą Pavilionį, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad abi pusės išmoko savo pamokas.

„Man rodosi, kad viena iš pamokų, kurias po aštuonerių metų opozicijoje turime išmokti visi, tai išmokti dirbti kartu, palaikyti, paremti vieni kitus, neišlaužti durų Seimo salės. Man atrodo, kad ta pamoka yra išmokta. Man atrodo tai yra svarbiausias dalykas, ypatingai, kai dauguma nėra per didelė, turime tik kelių balsų persvarą virš 71 balso, komitetuose – taip pat“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

Kad Ž. Pavilionis „padarė išvadas“ konstatavo ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Na, visko buvo, bet pagrindinis klausimas yra, ar žmonės daro išvadas, ar ne. Man atrodo, kad Ž. Pavilionis padarė išvadas iš tos situacijos, kuomet jam teko pasitraukti savo valia iš komiteto pirmininko posto“, – žurnalistams Seime sakė ji.

Ž. Pavilionis jau anksčiau nuo kadencijos pradžios vadovavo Seimo URK, tačiau iš pareigų pasitraukė metų pradžioje raginamas frakcijos.

Jis atsistatydino po išsakytos viešos kritikos Vyriausybei, kad nesugebėjo sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

„Pasakysiu tiek, kad pamoka, aišku, visiems, ir kad ji yra išgirsta, išmokta, judame toliau ir dirbame drauge“, – sakė G. Landsbergis.

Ministrė pirmininkė pažymėjo, jog per pastaruosius metus bendraujant su Ž. Pavilioniu neturėjo „nei menkiausių pastabų, priekaištų ar kažkokių nesusipratimų“.

„Vertinu kaip frakcijos pasirinkimą. Buvo vienintelis kandidatas, kiti kandidatai savęs nekėlė arba niekas nekėlė kitų kandidatų, frakcija kandidatūrai pritarė“, – sakė ji.

Ž. Pavilionis į postą grąžintas buvusiai komiteto vadovei Laimai Liucijai Andrikienei palikus darbą Seime – ji išvyko dirbti į Europos audito rūmus. Konservatorių frakcija sprendimą antradienį priėmė bendru sutarimu. Ž. Pavilionis buvo vienintelis pasiūlytas kandidatas į URK vadovus.

Ž. Pavilionis antradienį taip pat sakė išmokęs pamoką, kad jei tarp partijos narių yra nesutarimų, juos reikia spręsti ne viešai.

„Iš esmės, tiesą pasakius, mes neturėjome nesutarimų. Buvo taktiniai nesutarimai, kaip tam tikrus dalykus spręsti, strategiškai mes visą laiką buvom vienoj valty. Taip, šitoj partijoj yra labai daug stiprių intelektualių žmonių, taip, mes dažnai ginčijamės, bet jei mes užsienyje visi sakom, kad lietuvių užsienio politikos vertybė yra vienybė, sugebėkime ir savo šeimose tai demonstruoti“, – kalbėjo konservatorius.

2022 11 15 11:44
Spausdinti