Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsbergis: gali būti ir naujas-senas premjeras, ir techninė Vyriausybė
BNS
Andrius Ufartas/ELTA
Gabrielius Landsbergis.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad klausimas, kas būtų siūlomas premjeru atsistatydinus Ingridai Šimonytei, yra per ankstyvas.

Anot jo, galimi įvairūs variantai, tiek „naujas-senas premjeras“, tiek techninė Vyriausybė, kai ministrais skiriami ne politikai, o savo srities profesionalai.

„Labai ankstyvas klausimas“, – į klausimą, kas būtų kitas premjeras, atsakė G. Landsbergis ir pridūrė, kad „gali būti naujas-senas premjeras“.

Bet klausiamas, ar apie atsistatydinimą jei nebus surengti pirmalaikiai Seimo rinkimai, paskelbusi I. Šimonytė sutiktų pakartotinai eiti pareigas, sakė, kad teirautis reikėtų jos pačios.

„Iš tikrųjų ankstyvas klausimas (dėl premjero – BNS), pirminis dalykas yra, kad Seimas turi apsispręsti, ar nėra Seimo atsakomybės visoje šioje situacijoje, mano vertinimu, yra. Teorinių variantų (kas galėtų eiti premjero pareigas – BNS) yra 141", – kalbėjo konservatorių vadovas.

„Ir techninė Vyriausybė yra galima, kai Vyriausybę formuoja ne veikiantys politikai“, – pridūrė G. Landsbergis.

Konservatoriai siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, argumentuodami siekiu perkrauti politinę sistemą po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas.

Premjerė I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Seimui norint paskelbti pirmalaikius rinkimus, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 85 Seimo nariai.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti 2024 metų spalį.

2023 05 24 13:41
Spausdinti