Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


GRĖSMĖS
G. Landsbergis: įvykiai Rusijoje negali užgožti Baltijos regiono saugumo klausimo
BNS
Dainius Labutis/ELTA
G. Landsbergis.

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ maištas Rusijoje ir jį sekantys įvykiai negali užgožti Baltijos regiono saugumo klausimo, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Pastarieji įvykiai Rusijoje patvirtino, kad Rusija buvo, yra ir bus nenuspėjama. Būtent iš čia kyla pavojus. Labai svarbu nesiblaškyti dėl šių neramumų ir nebandyti spręsti Rusijos vidaus problemų“, – antradienį Paryžiuje žurnalistams sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Turime sutelkti dėmesį į pagrindinius prioritetus: gynybos ir atgrasymo pajėgumų stiprinimą, taip pat toliau didinti paramą Ukrainai. Dabar tikrai ne laikas sulėtinti tempą“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas bendroje spaudos konferencijoje su Prancūzijos ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais, G. Landsbergis išreiškė lūkestį, jog Paryžius galėtų prisidėti prie rotacinio oro gynybos modelio.

„Esu įsitikinęs, kad saugus Baltijos šalių regionas yra neatsiejama stipresnės Europos dalis. (...) Karas Ukrainoje akivaizdžiai parodė, kad oro gynyba turi būti vienas svarbiausių mūsų prioritetų, o Prancūzijos lyderystė būtų labai svarbi įgyvendinant rotacinės oro gynybos modelį mūsų regione“, – kalbėjo Lietuvos ministras.

2023 06 27 14:11
Spausdinti