Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsbergis: Vyriausybės likimas priklausys nuo koalicijos partnerių, TS-LKD prezidiumo ir I. Šimonytės
ELTA
Marius Morkevičius/ELTA
Gabrielius Landsbergis.

Seimui nepritarus pirmalaikių rinkimų idėjai, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad dėl Vyriausybės likimo dar nėra aišku. Pasak jo, galimybę Ministrų kabinetui toliau tęsti darbą pirmiausiai vertins koaliciją sudarančios partijos, vėliau reikės sulaukti ir konservatorių partijos prezidiumo pozicijos.

„Pirmas žingsnis yra susitikti su koalicijos partneriais. Dėl to, kad koalicijos sutartis yra galiojanti. Reikia pasitvirtinti tolimesnį koalicijos veikimą. Tada yra sprendimai, kurie yra susiję su mūsų partijos vidumi, su prezidiumu. Prezidiumas bus neatidėliotinai šaukiamas, bet norime turėti konsultaciją ir su koalicijos partneriais“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, sprendžiant, ar Vyriausybė tęs darbą po NATO viršūnių susitikimo, taip pat yra svarbi ir premjerės pozicija.

„Taip pat nepaprastai svarbi yra premjerės pozicija, asmeninė taip pat“, – sakė G. Landsbergis.

Pirmalaikių rinkimų klausimas – uždarytas

Politiko teigimu, šiuo metu aišku tik tai, kad Seimo apsisprendimo klausimas dėl pirmalaikių rinkimų yra uždarytas.

„Seimo apsisprendimo klausimas yra uždarytas. Būtent Seimo apsisprendimo klausimas. Prie jo grįžti tikrai neverta“, – sakė G. Landsbergis.

„Tai yra kiekvieno Seimo nario apsisprendimas. Raginau nesikliauti instrukcijomis, o balsuoti pagal sąžinę“, – teigė politikas, toliau kartodamas argumentus, kodėl pirmalaikiai rinkimai buvo būtini.

„Seimas nusprendžia, kad visa situacija yra tinkama ir tai aš pavadinčiau visuotine politinės sistemos amnestija“, – parlamento apsisprendimą apibendrino G. Landsbergis.

Audringų reakcijų Seimo plenarinių posėdžių salėje susilaukusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iniciatyva dėl pirmalaikių parlamento rinkimų antradienį žlugo – Seimas po pateikimo nepritarė konservatorių partijos prezidiumo siūlymui.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas G. Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis. TS-LKD pasiūlė rugsėjo 10 d. Seimui surengti naujus rinkimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

2023 06 06 13:18
Spausdinti