Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsdbergis apie interpeliaciją: atsakiau geriausiai, kaip galėjau
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
G. Landsdbergis.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, antradienį Seime laukiantis interpeliacijos jam svarstymo, teigia atsakęs į opozicijos klausimus „geriausiai, kaip galėjęs“.

„Atsakiau geriausiai, kaip galėjau. Seimo nariai turės dar galimybę užduoti klausimus. Tik primenu, kad tai nėra teismo procesas, net teismo procese žmogui yra leidžiama atsakyti į klausimus taip, kaip jis gali geriausiai, nekaltinant jo už atsakymus“, – žurnalistams antradienį sakė ministras.

Anot jo, klausimai įvairuoja nuo administracinių iki užsienio politikos temų, ir iš esmės visais jais jis tvirtino kalbėjęs jau anksčiau, kai buvo kviečiamas pasisakyti Užsienio reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetuose.

„Nesijaučiu, kad slėpiausi nuo visuomenės klausimų. Taip kad tų kaltinimų, kad tie klausimai kažkokie nėra tinkamai atsakyti, nenorėčiau priimti. Esu ne sykį minėjęs: interpeliaciją aš vertinu kaip parlamentinės kontrolės, demokratijos instrumentą, kuris privalomas demokratinėje valstybėje“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Interpeliaciją ministrui inicijavo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su kitomis opozicinėmis frakcijomis, prašydamos pasiaiškinti dėl Kaliningrado tranzito sankcionuotoms rusiškoms prekėms peripetijų, Taivano atstovybės Vilniuje atidarymo aplinkybių, atsakyti į klausimus dėl diplomatinio korpuso.

Jeigu ministro atsakymas į klausimus pripažįstamas nepatenkinamu, Seimo nutarimo projektas dėl nepasitikėjimo ministru turi būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra ne mažiau kaip 71.

Opozicija šio Ministrų kabineto nariams inicijavo kelias interpeliacijas, jos visos žlugo. Interpeliacijos procedūra G. Landsbergiui būtų ketvirtoji.

2022 11 22 11:14
Spausdinti