Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
G. Nausėda Kyjive: karo nusikaltimus Ukrainoje galėjo įvykdyti tik zombiai, ne žmonės
BNS
Twitter
Gitanas Nausėda Kyjive.

Kyjivo priemiestyje Borodiankoje trečiadienį apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad čia ir kitose Ukrainos vietose fiksuojamus galimus karo nusikaltimus galėjo įvykdyti „tik zombiai, ne žmonės“.

„Tai yra vieta, kurioje stebime tamsiąją žmonijos pusę. Šiuos žiaurumus įvykdyti galėjo tik zombiai, ne žmonės. Jie įgyvendino savo karinės vadovybės – taip pat zombių – įsakymus. Jie nuosekliai naikina Ukrainos tautą“, – sakė G. Nausėda, dalyvavęs bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu bei Estijos, Latvijos ir Lenkijos vadovais.

„Negalime leisti tam vykti, Rusijos valdžios atstovai turi sumokėti už savo nusikaltimus“, – pridūrė jis.

Reikšdamas pagarbą Ukrainos tautai ir prezidentui V. Zelenskiui Jis pabrėžė, kad herojiška Ukrainos tauta pastarosiomis savaitėmis parodė „neįtikėtiną stiprybę“ ir toliau tęsia šią kovą, mobilizuodama pasaulį „kovoti už tiesą ir taiką“.

Jis taip pat dar kartą paragino Vakarų parnerius padidinti karinę paramą Ukrainai, taip pat ragino ES kuo skubiau priimti sankcijas naftai ir dujoms bei „visiems Rusijos bankams“, sakydamas, kad Ukrainos žmonės negali palaukti „metus ar du“.

Lietuvos prezidentas trečiadienį Ukrainoje lankėsi kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos vadovais. Antradienį Lietuvos vadovas buvo Lenkijoje, kur kartu su šios šalies, Latvijos prezidentais ir Estijos užsienio reikalų ministre aptarė karo Ukrainoje eigą, paramą Ukrainai ir NATO rytinio flango stiprinimą.

Prezidentų vizitu buvo siekiama pademonstruoti palaikymą Ukrainai prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, tęsiantis Rusijos karinei invazijai, sakė pareigūnai.

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokuratūra, sulaukusi keliasdešimties valstybių, pasirašiusių Romos statutą, kreipimosi, pradėjo tyrimą dėl karo nusikaltimų Ukrainoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 14 08:32
Spausdinti