Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


LIETUVA
G. Nausėda ragina iš pasienio punktų uždarymo nepadaryti „savotiško sporto“
BNS
LR Prezidento kanceliarija
Gitanas Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina iš pasienio punktų su Baltarusija uždarymo nedaryti „savotiško sporto“ ir pasverti sprendimus.

Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei pranešus apie siūlymą uždaryti dar du punktus, G. Nausėda ragina pirma įvertinti tokių sprendimų pasekmes.

„Aš manau, kad nereikėtų čia padaryti savotiško sporto – turime labai aiškiai įvertinti individualų atvejį, kiekvieną atvejį vertinti atskirai ir vertinti galimus praradimus, galimus nepatogumus, tarp jų ir mūsų gyventojams, ir tik įvertinę visus aspektus, priimti sprendimą, kaip mes padarėme, beje, dėl Tverečiaus ir Šumsko“, – žurnalistams antradienį sakė prezidentas.

Lietuvai beveik prieš dvi savaites uždarius du iš šešių pasienio kontrolės punktų su Baltarusija – Šumsko ir Tverečiaus – vidaus reikalų ministrė pirmadienį pranešė, kad ministerija siūlys uždaryti dar du – Lavoriškių ir Raigardo.

Anot ministrės, siūlymas uždaryti dar du punktus teikiamas siekiant nukreipti pajėgumus bei mažinti per sieną gabenamos kontrabandos mastą.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė antradienį sakė, kad Vyriausybės sprendimų uždaryti naujus pasienio punktus su Baltarusija artimiausiu metu nebus, tačiau planai tai daryti nemažėjant grėsmėms lieka.

Savo ruožtu Susisiekimo ministerija BNS informavo, kad Pasienio kontrolės punktų plėtros komisija nesvarstė klausimo dėl Lavoriškių ir Raigardo punktų, jis turėtų būti aptartas antradienį su Vidaus reikalų ministerija.

2023 08 29 13:18
Spausdinti