Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ĮTAMPA
G. Nausėda su U. von der Leyen aptarė sankcijas Rusijai
BNS
Scanpix
G. Nausėda.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį ryte su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen aptarė būsimas sankcijas Kremliui.

Apie tai politikai kalbėjosi, reaguojant į Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą pripažinti Rytų Ukrainoje įsitvirtinusių prokremliškų separatistų įkurtas „liaudies respublikas“ ir į šias teritorijas įvesti rusų karius.

„Rusijos veiksmai laužo visas tarptautines normas ir ignoruoja tarptautinę teisę. Tai yra visiškai nepriimtina, todėl atsakas turi būti itin griežtas. Tai yra momentas, kai ES turi parodyti vienybę ir ryžtą ir reaguoti priemonėmis, kurios būtų ypač skausmingos“, – antradienį išplatintame Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, sankcijos Rusijai turi įsigalioti nedelsiant, o jeigu vyktų karinė situacijos Ukrainoje eskalacija – griežtinamos. Jo teigimu, sankcijų našta turi būti nepakeliama, jog pavyktų sustabdyti Rusiją nuo tolesnių agresyvių veiksmų.

Šalies vadovas ES atsaką į Rusijos veiksmus pirmadienio vakarą aptarė ir su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charles'u Micheliu.

Prezidentūros teigimu, antradienį Briuselyje šaukiamas skubus ambasadorių posėdis, kuriame bus užbaigiamas sankcijų Rusijai paketas.

Kremliaus sprendimą smerkia Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų sąjungininkės, vadindamos jį provakarietiškos Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimu ir pretekstu kariniam konfliktui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 22 09:17
Spausdinti