Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
G. Skaistė ragino išbraukti Rusiją ir Baltarusiją iš tarptautinių finansų institucijų
BNS
BNS Foto
G. Skaistė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė susitikime su Pasaulio banko (PB) viceprezidente viceprezidente Anna Bjerde ragino suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos narystę tarptautinėse finansų institucijose.

Finansų ministerija praneša, kad susitikime su PB viceprezidente ministrė akcentavo būtinybę mobilizuoti finansinę paramą Ukrainai ir suspenduoti Rusiją ir Baltarusiją iš tarptautinių finansinių institucijų – PB ir TVF, taip užkertant joms kelią pasinaudoti institucijų resursais ir panaikinant galimybes dalyvauti priimant sprendimus dėl pagalbos Ukrainai.

„Rusija ir jos bendrininkė Baltarusija yra atsakingos už karą Ukrainoje ir už tragiškas karo pasekmes. Esama padėtis, kai prie vieno stalo sėdi tiek pagalbą ir papildomas lėšas Ukrainai teikiančios, tiek ją aktyviai griaunančios šalys, yra mažų mažiausiai siurrealistinė“, – pažymėjo G. Skaistė.

„Raginame tarptautinę bendruomenę priimti ryžtingus sprendimus ir išbraukti Rusiją ir Baltarusiją iš Tarptautinio valiutos fondo ir Pasaulio banko narių sąrašų, neleidžiant joms daryti įtakos priimant sprendimus dėl pagalbos Ukrainai“, – pridūrė ji.

Ministerijos teigimu, susitikimo metu finansų ministrė taip pat akcentavo būtinybę mobilizuoti plataus masto finansinę pagalbą Ukrainai, atliepiant tiek trumpojo, tiek ir ilgesniojo laikotarpio šalies atstatymo poreikius.

„Mobilizuojant finansinius resursus padedant Ukrainai ypatingai svarbus koordinuotas tarptautinių institucijų veikimas – priemonių ir veiksmų sinergija ir sisteminis požiūris. Čia Pasaulio banko grupės vaidmuo, su turima patirtimi ir galimybėmis, itin svarbus“, – teigė G. Skaistė.

Šią savaitę G. Skaistė lankosi Vašingtone, kur dalyvauja Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir PB pavasario susitikimuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 21 09:07
Spausdinti