Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


INFLIACIJA
I. Šimonytė atmeta prezidento kritiką dėl abejingumo infliacijai
BNS
BNS foto
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė atmeta šalies vadovo Gitano Nausėdos kritiką dėl abejingumo infliacijai.

Jos teigimu, prieš siūlydama naujus sprendimus amortizuoti kainų augimą Vyriausybė laukia naujų ekonomikos plėtros prognozių.

„Man labai gaila, kad prezidentas galbūt jau šiek tiek pavargo užsienio politika užsiimti ir vėl grįžo prie savo įprastų Vyriausybės kritikavimo pomėgių“, – žurnalistams trečiadienį pareiškė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, Vyriausybė šiuo metu laukia ekonominių projekcijų atnaujinimo, kurį mėnesio pabaigoje turėtų parengti tiek Lietuvos bankas, tiek Finansų ministerija.

„Neapibrėžtumas yra labai didelis, todėl patikimai prognozuoti tiek ekonomikos plėtrą, tiek atskirų rodiklių pokytį yra sudėtinga. Žinoma, tai nekeičia to fakto, kad infliacijos rodikliai bus aukšti, tačiau reikia labai gerai įsivertinti jos šaltinius ir pasirinkti priemones, kurios būtų taikliausios šitoms problemoms spręsti“, – teigė I. Šimonytė.

„Suprantu, kad prezidentui atrodo, kad jog jo siūlomos priemonės yra absoliuti tiesa ir vienintelis galimas sprendimas, tačiau, matyt, gali būti ir kitokių požiūrių“, – pridūrė premjerė.

Anksčiau trečiadienį G. Nausėda pareiškė, kad jį stebina valdančiųjų abejingumas infliacijai bei delsimas priimti kainas mažinančias priemones.

„Man tikrai neramu ir net šiek tiek stebina abejingumas infliacijos tematikai“, – teigė jis.

Pasak šalies vadovo, kitos šalys, priešingai nei Lietuva, šiuo metu jau pereina prie antrojo infliacijos pasekmių švelninimo paketo.

Vasarį Lietuvoje infliacija, palyginti su 2021 metų vasariu, siekė 14,2 procento.

Anot Statistikos departamento, infliacijai daugiausiai įtakos turi šilumos, degalų ir tepalų, kietojo kuro, pieno ir jo produktų, dujų, duonos ir grūdų produktų, daržovių, restoranų, kavinių, elektros, kitų paslaugų kainų padidėjimas.

Ekonomistai sako, kad kainų augimas ir toliau tęsis, pikas gali būti pasiektas vasarą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 16 17:19
Spausdinti